Eléggé nehéz időszakot él az Ajax Amsterdam együttese, a bajnokságban mindössze a már biztos bent maradást jelentő 15.helyen áll, 1-2-2-es mérleggel. Ezzel szemben az AEK az előző szezonban újra bajnoki címnek örülhetett, 2018 után újra.

Az első fordulóban meglepetésgyőzelmet aratott idegenben a görög együttes, alig 25%-os labdabirtoklás mellett sikerült legyőzzék az angol Brighton együttesét, 3-2 arányban. Háromszor is vezetést szerzett az AEK, a legvégén a 84.percben, amikor már nem volt válasza az angoloknak. Azzal a győzelemmel vezeti a csoportot a görög együttes, míg a csoport másik mérkőzésén döntetlenre végzett egymással az Ajax és a Marseille. Érdekes mérkőzést játszott egyébként egymással a holland és a francia klub, a két, idén gyengélkedő együttes 3-3-ra végzett egymással. Azt a találkozót tíz emberrel fejezte be az Ajax, azonban a sok marseille-i lövésből nem született meg a győztes gól.

Az utóbbi időszak leggyengébb Ajaxa ez a mostani, és nem csak azért, mert már a csoportkört is az EL-ben kezdték meg. Tisztán látszik, hogy ebben a csapatban sajnos nincs túl sok, gyakorlatilag már mindenkit eladtak, aki ért is egy keveset. A klub már csak a harmadik legerősebb és legértékesebb kerettel rendelkezik Hollandiában, és ha ránézünk a keretre azt láthatjuk, hogy nincs jelenleg kiugró tehetségük.

A Feyenoord 21 ponttal vezeti a tabellát, és ha az Ajax hozza is a két elmaradt mérkőzését, akkor is csak a 6-8.hely valamelyikére ugorhat fel, tíz pontos hátrányba. 2-3-mas állásnál félbeszakadt a Waalwijk elleni mérkőzésük, ha jól emlékszek a 86.percben, míg a Volendam elleni mérkőzésük a sűrű naptár miatt lett elhalasztva. Gondolom a Feyenoord elleni félbeszakadt mérkőzés pótlása miatt, ami 0-4 lett.

Az AEK csak az ötödik helyen áll pillanatnyilag odahaza, 3-2-1-es mérleggel és 9-8-as gólaránnyal. Hétfőn meglepetésre kikaptak az OFI gárdájától, így elvesztették bajnoki veretlenségüket, de gyanítom, hogy már valamennyire erre a találkozóra figyeltek a játékosok.

A hétvégén nagyon nehéz mérkőzése lesz a hollandoknak, az AZ vár az együttesre. Az az Aalkmar, akik jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban, 6-1-0-ás mérleggel és 20-3-as gólaránnyal. Nehéz ellenfelük ugyan nem volt még, de a formájuk még így is sokkalta jobb. Ha ott nem sikerül nyerjen az amszterdami együttes, akkor nagyon nehéz szezon elé nézhetnek, így azt gondolom, hogy fontosabb az a mérkőzés és a bajnokság, mint az EL.

A tippem az, hogy ezen a mérkőzésen inkább a görög együttes akarata fog érvényesülni és ezen a találkozón is kapni fog az Ajax legalább 2 gólt.

AEK Athens - Ajax: AEK Athens által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp