Hol vannak azok az évek már ... Anno Vera Zvonareva a TOP10 rendszeres tagja volt, legjobbja a világranglistás 2. helyezés, akkor Henin, Clijsters, Ivanovic, Sharapova, Jankovic és a Williamsek jelentették a krémet, más idők voltak.

Zvonareva 39 évesen azonban újra itt van kihagyások után és remekül teljesít, az ő tenisze, a kemény alapvonalütésekre támaszkodik, ha a saját játékát tudja hozni most sem kérdés a sikere. A gyorsasága természetesen megkopott, de az, hogy olyanokon tud felülkerekedni, mint az elmúlt mérkőzésein tette azt Boulter, tauson vagy az előző fellépésén hátrányból felállva Osorio ellen, mutatja még mindig van benne spiritusz.

A mi jelentősen visszaeső Babos Tímeánkat sodorta elé a kvalifikációs sorsolás és az első meccsek eredményei.

Timi ebben az évben zárkózott, de a jobb eredményeit ITF versenyeken érte el, TOP100 -on kívüli, jóval gyengébb vetélytársak ellenében.

Az előző körben a japán Miyu Kato (432. a világranglistán) ellen is óriásit kellett kaparnia és döntő szett 6:4 -el húzta be a továbbjutást.

Zvonareva sokkal céltudatosabb, energikusabb teniszre képes jelenleg, Babosnál sokkal több az elbizonytalanodás, a kihagyások a játékon, gameken belül.

Nálam Zvonareva mindig is egy TOP játékos volt, nem véletlen tartozott az elithez, méghozzá a szűken vetthez. Babos ettől nagyon is messze volt, a kemény munkával ért el azt amit korábban, ám az jól látható mostanra már csak az elevickélésre elég a mezőnyben.

A főtábláért menő összecsapáson a korábbi klasszis orosz felkerülését várom szorosabb felvonásokban.

Zvonareva, Vera - Babos, Timea: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp