A Bundesliga 7.fordulójának vasárnap délutáni meccsén viszonylag egyértelműek az esélyek. A Xabi Alonso vezette hazaiak elképesztő jó formában vannak és egy mai győzelemmel még a nemzetközi szünet előtt újra a tabella élére ugorhatnak visszaelőzve a győzedelmeskedő Dortmundot és Stuttgartot. Az ellenfél ehhez abszolút ideális hiszen a szebb napokat megélt sereghajtó az FC Köln érkezik a Bayer Arénába.

A spanyol mester kinevezésével nagyon megindult a Leverkusen szekere. Tavaly még a kiesőhelyek környékéről kormányozta fel a csapatot nemzetközi kupa indulást érő helyre, idén viszont már teljes szezont nyomhat végig a csapat élén és akár a bajnoki cím is elérhető célként lebeg a szemek előtt már csak a Bayern München szenvedése végett is. Egyetlen döntetlenjük éppen Kane-ék ellen volt az Allianz Arénában ami szintén remek eredmény, az összes többi meccsüket pedig megnyerték, legyen az bajnoki, kupa, vagy Európa Liga találkozó. Utóbbi sorozatban csütörtökön a Molde-t győzték le idegenben úgy, hogy több kulcsemberének pihenőt biztosított XA, hogy ma a legjobb kezdő11-ét küldhesse pályára. A vendégek egyetlen pontjukat még szeptember elején szerezték ami jelenleg az utolsó helyre elég (0-1-5). Fél tucat sérült játékosuk tovább nehezíti helyzetüket, Németország legjobb formában levő csapata ellen idegenben pedig ez a keret abszolút sansztalannak mondható.

Az egymás elleni mérleg felemás. legutóbb májusban meglepetésre nyerni tudott itt a Köln, most ezt kamatostul visszakapják majd Boniface vezérletével. 45 perc bőven elég lesz feltörni a nem túl stabil Kölni védelmet.

Várható kezdő11-ek:

Hradecky; Kossounou, Tah, Tapsoba; Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo; Hofmann, Wirtz; Boniface

Schwabe; Carstensen, Hubers, Chabot, Paqarada; Huseinbasic, Ljubicic, Christensen; Maina, Selke, Kainz

Tipp: 3-0

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp