Feltett szándékom volt, hogy ilyen időtájt már a Várkerti Stadion környékén leszek és várom a Várda II. - Cigánd rangadó kezdő sípszavát, de a viharossá fokozódó szél és azzal egyenesarányban a hőmérséklet csökkenése eltántorított a meccsnézéstől. Így maradt időm egy újabb tipp kifejtésére. Maradunk a magyar vonalon, csak feljebb megyünk két osztályt és megnézzük, hogy mi várható a Ferencváros mérkőzésén a DVSC ellenében. Szerintem tükörsima hazai győzelem, melynek mértéke csak a pályaválasztó csapat hozzáállásától függ. Ezért választottam az ázsiai hendikep -1-es lehetőségét, mert szerintem ezzel nem veszíthetünk és legrosszabb esetben push-al zárunk.

A Klaksvik elleni hideg zuhany és az azzal együtt járó edzőváltás óta, egy teljesen más szellemiségű Fradit láthatunk hétről-hétre. Már Máté Csabával is egy hatalmas javulás köszöntött be a zöld-fehérek teljesítményében, mely Dejan Stankovic színre lépésével csak fokozódott. Mondjuk túl nehéz dolga egyik trénernek sem volt, mert a Fradi vitathatatlanul Magyarország legjobb csapata. Ebből kiindulva a Debrecen sem jelenthet számukra különösebben nehéz akadályt. Sőt, ha belegondolok, hogy az előző szezonról maradt bennük egy kis tüske a Loki meccsek kapcsán, akkor a mostani találkozó remek lehetőséget kínál a számukra, a számla rendezésére. Azt még egyenlőre nem lehet tudni, hogy a szerb tréner milyen mélyen nyúl bele a keretbe és kinek mennyi játéklehetőséget biztosít majd, de ebből a mély keretből nehéz olyan csapatot a pályára küldeni, mely ne a győzelem esélyével lépne pályára.

Szezon elején kicsit mosolyogva olvastam azokat a híreket, esélylatolgatásokat, mely szerint a mostani szezonban a Debrecen lehet a Ferencváros első számú kihívója. Azon felül, hogy a Ferencvárosnak az idén sem lesz riválisa a bajnoki címért folytatott küzdelemben, miért pont a Debrecen? Esetleg a szakvezetőjük Blagojevic miatt? Középszint. A csapat játékoskerete, teljesítménye miatt? Az meg még közepesebb szint. Tehát a mosolyom az jogos volt, ezt eddig bizonyították is a hajdúságiak. A kiöregedett ex-sztárocskák elegek lehetnek egy erős középmezőnyre és semmi több. Most egy hármas vereségszériában vannak, melyet a Fradi kibővít számukra egy négyesre és a válogatott meccsek miatti szünet alatt gondolkozhatnak hogy hogyan tovább.

Magabiztos hazai győzelmet várok a találkozótól, mely ha párosul egy közönségszórakoztató játékkal is, akkor zöldülhet a tippem.

Ferencváros - DVSC Debreceni: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp