A hétvége legnagyobb meccse, a top ligák legjobbjának két kiváló csapata találkozik. Mindkettő BL résztvevő, és tele van olyan labdarúgóval, akik következő héten a válogatottban játszanak. Erre a találkozóra még maximális koncentrációval készülnek, az dönthet, melyik együttesben maradt több tartalék.

Mi lenne abban meglepő, ha nyerne az Arsenal? Élcsapat, és egymás szomszédjai a tabellán. De a két együttes találkozóit a City dominálja. Az előző idényben 3-1 és 4-1 arányban nyert a City, és ezek azok a meccsek, melyek bajnokságot nyernek. Ezek a 6 pontos találkozók.

Az Arsenal a félidők közepén a legjobb, mindkét félidőben a középső harmadban szokott igazán erős lenni. A City az első félidő 15-30 percek közötti időszakában viszont leginkább a labda jegelésével van elfoglalva. Nem lőtt, de nem is kapott gól. Ez már nem lehet véletlen, nem egy-két meccs a minta. Guardiola vélhetően szándékosan játszatja így az övéit. Az első negyed órában, ha nem sikerült gólt, gólokat lőni, akkor jön egy labdatartós 15 perc, majd a félidő hajrájában ismét gázpedálra lépnek Haalandék.

Az Arsenal ellen a City az utolsó kilenc találkozóból 8-at megnyert. A nyolcból négyet tudott 1-nél több góllal behúzni.

Ezen az összecsapáson Rodri nem játszik, természetesen a régóta sérült de Bruyne mellett. Guardiola rendkívül bő kerettel dolgozik, és nem okozhat számára gondot 1-2 játékos kiesése. A City akcióból, felállt védelemmel szemben háromszor több gólt szerzett eddig a bajnokságban, ez szintén döntő tényező lehet.

Arsenal - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp