A sportfogadas.org főoldalán egy remek kis beharangozó olvasható. Én túl sokat nem is tudok ahhoz hozzátenni, egész biztos, hogy a cikk szerzője sokkal több Sepsi meccset látott élőben, mint én. Én ugyanis egyet sem, de azért videóról annál többet. Akár bajnoki, akár nemzetközi porond. Sokat nyertem is vele, de ez már az Euroliga.

Ezt szokni kell. Láttuk pl. a Szekszárd csapatát, nekik is idő kellett, amíg megszokták ezt a légkört, tempót. Nyílván más az Euroliga, és az Eurocup, de az EuroCup arra jó, hogy a ritmust megszokja egy csapat.

A Sepsi kerete is változott, nem is tudom, ez a női kosárlabda tényleg nehéz terep, akár menedzsment, akár edzők részéről, hisz sokszor a keret 60-70%-a kicserélődik. Légiósok jönnek-mennek, szóval nem könnyű. Az nem árt, ha van a keretben több minőségi amerikai légiós. Cave és Jones már nincs a Sepsinél, Greenről én magam nyilatkozni nem tudok. Egész biztos ügyes játékos, de szerintem neki vannak határai.

A Schio hasonlít a spanyol csapatokra, mint pl. a Zaragoza. Mindennek az alapja a védekezés, gondolom Juhász Dorkát sem véletlenül igazolták. Márpedig ahogy nézem ezt a Sespi-t, akár a Zaragoza eleni meccset, akár a Riga elleni 'belépő' meccseket, azért ezen a szinten dobott pontokat illetően vannak határok. Nyílván a hazai bajnoki meccsek más kategóriába esnek.

A Schio ráadásul egy igencsak magas szerkezetű csapat. Van 5 játékosa 190+ centivel, nem tudom, ezzel pl. lehet-e kezdeni valami. Nyílván lehet, mondjuk át lehet dobni, de ehhez kell egy jó napi aktuális dobóforma, ami triplák esetén az mindig necces.

Kicsit hasonló lehet a meccs, mint a keddi Győr-Bologna. Ez a Győr is szokja még az Euroligát, ahogy szoknia kell a Sepsinek. A Bologna nagyságrendileg első három negyed alatt képtelen volt triplát dobni, mármint be. Pedig volt kísérlet bőven, mégis a festékben szétszedték a Győrt. Félő, hogy a Sepsire is ez vár, mert a magassági fölény az tény.

Én úgy vélem, az olasz csapat azért jelenleg egy szinttel feljebb van, és hétvégén ráadásul kikaptak a Venezia ellen, amiatt meg főleg csípkedni fogják magukat.

ACS Sepsi (n) - Famila Schio (n): Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp