A negyeddöntőhöz érkeztünk Kínában, és bőven van meglepetés az év utolsó előtti Masters tornáján.

Ha év elején azt mondják, hogy Sanghajban lesz egy negyeddöntős játékosunk, akkor amellett, hogy nagyon örülünk, valószínűleg mindenki Fucsovicsra gondolt volna első körben, vagy maximum Pirosra, de Marozsán Fábira senki, így ő lett az első magyar 1990 óta, aki Masters tornán negyeddöntőbe jutott. A fiatal magyar Rómában mutatta meg magát elsőre, amikor a világelső Alcarazt verte két szettben salakon. Neki ez az év volt az áttörés, még váltakozott ugyan a Challanger és az ATP színterén, de simán ATP szint lesz. Egyáltalán nem riad meg a nagy nevektől a pályán, az Alcaraz elleni meccs óta verte Gasquet-t, de Minaurt, és most a héten Ruudot is, top 10-es játékosok ellen eddig veretlen. Nagyon jól játszik mélységben, több neves szakember szerint a touron neki van a legjobb ejtése, tényleg az őrületbe kergette Alcarazt is, és tegnap Ruudot is.

Hurkacz ellenfelei a sanghaji tornán Marozsánéhoz képest egy jobb 250-es versenynek felelnek meg, Kokkinakis, Hsu, és Zhang voltak az áldozatok. Hurkacz már azért a szűk elit tagja, idén viszont nem alkotott olyan maradandót, a marseillei tornagyőzelmen kívül még Cincinnatiben elődöntőzött, de azért most a bőven fogható kategória. Hurkacz egy magas játékos, a mélységi játék nem igazán ízlik neki, ezzel meg lehetne zavarni a lengyelt.

Soha nem találkoztak még egymással, az első meccsen azért bőven lehetnek meglepik, bár már valószínűleg senki sem nézi le Fábit, lehet kellemetlen a játéka Hurkacznak, egy szettre bőven jó lehet, sőt, akár egy újabb meglepi is kinézhet.

Marozsan, Fabian - Hurkacz, Hubert: Szett hendikeppel - Hendikep tipp