Érdekes ez az EB-selejtező sorozat a csajoknál, mert a főtábla 90%-át előre meg lehet mondani, kik azok, akik fixen ott lesznek az EB-n. Aztán van egy-két kérdés, de nem több. Vannak billegő országok, akik egyszer átjutnak a rostán, aztán következő évben nem, de pl. Dánia nem ilyen. Koszovó sem ilyen, csak más az előjel.

Dánia top csapat a női kéziben válogatott szinten. Klub szinten is remek, és lehet azon vitatkozni, melyik a legerősebb női bajnokság, de nem érdemes. Szerintem. Lényeg a lényeg, Dánia erős, rengeteg légióst ad európai sztár csapatokba, Metz, Győr, CSM játékos is van a Koszovó elleni keretben.

Sajnos Rej régóta sérült, így ő nem lesz, ahogy Tranborg bombáitól is mentesül Koszovó. Bár ezzel a szóval azért manapság óvatosan illik bánni, de talán Koszovó is úgy van vele, akkor már inkább Tranborg bombái jöjjenek, mert hogy közte 30 vagy 40, nagyjából mindegy.

Szerintem Koszovó lányainak kedve ott elmegy, amikor tudják, hogy Toft és Reinhardt állhat a kapuban. Full ugyanaz a karakter, mindkettő imádnivaló. Tök aranyos csajok, és kb lehetetlen nekik gólt dobni. Főleg amikor egy olyan fal védekezik előttük, mint a dán Heindallal, Haugsteddel, Hansennel... Magas, erős, dinamikus, nem hiszem, hogy a hazai pályás találkozót majd nem veszik komolyan.

Az egészben az a gáz, hogy az elejét a dánok biztos komolyan veszik, és ez Koszovó pechje, mert a kicsikben is szokott lenni 15-20 perc tartás, de a szerdai meccsek is bizonyítják, hogy a szezon azon szakaszában járunk, ahol a jól egyébként is piszok jó formában vannak. Már rég elhagytuk a nyarat, üzemi hőfokon a legjobbak.

Koszovó totál más szint. Én néztem a nyári különböző utánpótlás tornákat (sportfogadási szándék miatt), és biza Koszovó nem jó ott sem. Felnőtt szinten sem az igazi. Összehasonlítani nem igazán lehet, de szerintem nem is kell. Én úgy vélem, Dánia gálameccsre készül, Koszovó pedig akárhogy lassítja a játékot, nem tud majd 20-on belül maradni.

Dánia (n) - Kosovo (W): Hendikep - Hendikep tipp