Pénteken a felső ágon is lejátsszák a negyeddöntőket Shanghajban, és szerintem itt sem fog borulni a papírforma.

Grigor Dimitrov egy szűk hat évvel ezelőtt nem véletlenül volt harmadik a világranglistán, a tenisze alapján a legszűkebb elithez tartozik, még ha fejben nem is mindig volt a helyzet magaslatán. Az év második felében viszont nagyon megkomolyodott, kegyetlen stabil teniszt tud hozni hónapok óta, tényleg csak a top 10 tudja megfogni a bolgárt. Shanghajban az első körben Vukicot simán verte, majd ugyanerre a sorsra jutott Khachanov is. A legjobb nyolc közé jutásért Alcarazzal játszott, és vert helyzetből, szetthátrányból fordította meg Dimitrov, fejben nagyon rendben volt, érett tenisszel jutott tovább. Nem szórta el a labdákat, jó ütemben nyeseget, az egykezes fonákja az egyik legszebb a mezőnyben, gyorsan vált védekezésből támadásba.

Nicolas Jarry egy chilei játékos, ami egyenlő azzal, hogy a salak lesz a fő terepe, még akkor is, ha Jarry egy közel két méter magas játékos, és brutális adogatás van a tarsolyában. Karrierje során öt alkalommal döntőzött, mindegyiket salakon, gyorsabb borításon idén nem nagyon jött össze neki siker. Ez a negyeddöntő is egy szerencsés sorsolás eredménye, Atmane, Sonego és Schwartzman sem az a kategória jelenleg, akik megoldhatatlan feladatot jelentenek egy jobb teniszező számára.

Bár a h2h 2:0 Jarry javára, mind a két mérkőzést salakon játszották, így szerintem ez nem annyira releváns jelenleg. Dimitrov elég jó szériában van, ha tudja hozni ugyanazt a teniszt, mint ezen a héten, akkor jó eséllyel juthat be a legjobb négy közé, úgyhogy én a bolgárral megyek ezen a meccsen.

Dimitrov, Grigor - Jarry, Nicolas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp