Valóságos válogatott meccs dömping vette kezdetét a tegnapi nappal az egész világon, melyből én sem szeretnék kimaradni. A téttel bíró EB, VB selejtezők mellett érdekesnek ígérkező barátságos találkozókat is rendeznek. Én ezek közül a Japán - Kanada találkozót választottam, amivel egy hiánypótlást szeretnék pótolni önmagammal szemben. Történt volt ugyanis, hogy amikor a távol-keleti ország csapata kivégezte Németországot bő egy hónapja, akkor a reá következő törökök elleni meccsükre megvolt a nyerő tippem, de a sűrű időbeosztásom miatt nem volt időm játékba küldeni. Most ezt a ziccert nem hagynám ki, s bár az eredeti elképzelésemet az oddsok radikális esése miatt kénytelen voltam megváltoztatni, úgy gondolom, hogy az újragondolt tippemmel sem veszíthetek.

Az egy laikusnak is nyilvánvaló, hogy brutális formát fut Hajime Moriyasu csapata, hisz a legutóbbi négy fellépésükön, pályaválasztói jogtól függetlenül 18 gólt szereztek. A már említett török-német duón felül a júniusi válogatott meccsek során egy hatossal végezték ki El Salvador és egy négyessel Peru válogatottját. Ha kicsit mögé nézünk ezeknek az eredményeknek, akkor azt azért megállapíthatjuk, hogy ez nem a véletlen műve. A keret zöme Európában játszik, mi több, többen Top bajnokságokban fejleszthetik játéktudásukat, tehát ezekkel az alapokkal elvárható tőlük ez a teljesítmény. Az már egy szerencsés találkozás, hogy mindezt Moriyasu ki tudja hozni belőlük. Név szerint még véletlenül sem vállalkozom felsorolni azokat a játékosokat, akik hozhatják ma a tippemet, de a játék iránti alázatuk és a labdaügyességük miatt ma Kanada is belenézhet egy többgólos vereségbe.

Annál is inkább, mert Kanada nem a japánok kedvenc ellenfele. Bő egy éve például Dubajban le is győzték a japánokat, de azóta sok minden változott náluk is. Az akkori szövetségi kapitányuk John Herdman már az MLS-ben dolgozik, az újonnan kinevezett Mauro Biello pedig most fog debütálni a juharlevelesek kispadján. Azt a VB-n láthattuk, hogy nem Ők a legélesebb kés a fiókban, hisz jöttek, játszottak és három sittel hazamentek. Sőt, azt kell mondjam, hogy a CONCACAF térségben is veszítettek a dominanciájukból. Eddig az USA-t leszámítva nem nagyon piszkáltak az orrukba, az utóbbi időben már erre is volt példa. Náluk is elég sok Top ligás légiós játszik, tehát nullára azért nem írnám le az esélyeiket, de nem ez a meccs lesz az amire Biello a legszívesebben emlékezik majd vissza szövetségi kapitányi érájából.

A hazai pálya és a hazai szurkolótábor minden előnyét élvező Japán győzelmét várom a találkozón.

Japán - Kanada: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp