Egy olyan tipp, amely annyira adja magát, hogy azt elmondani nem lehet. Ugye ebben a csoportban az osztrák és a belga csapat 13-13 ponttal az első két helyen, amely továbbjutást, Eb-főtáblát ér. Mögöttük a svéd válogatott, szégyenszemre 6 egységgel. Azerbajdzsán és Észtország pedig 1-1 pontot gyűjtött, nekik gyakorlatilag semmi esélyük semmire.

Ez 5-fős csoport, szóval viszonylag kevés találkozó. Ausztriának és Belgiumnak 2 pontra van szüksége a továbbjutáshoz, ehhez mindkettőnek lesz 3-3 meccse ezzel együtt. Itt most a kettőből egyet biztosan összehozhat mindkettő pici tudat alatti, vagy akár tudatos kooperációval.

Aztán az osztrákok játszanak még a csoport két leggyengébb eleme ellen, ott azért a kettőből egy pont sima kéne, hogy legyen. Belgium e találkozót követően még otthon játszik kétszer, fogadja a svédeket, ahol végleg pontot tehet a mondatok végére, és ha netán ott beüt a krach, utolsó meccs hazai pálya, az ellenfél Azerbajdzsán...

Mindkét oldalon a cél szerintem az lesz, hogy a biztos pont legyen a zsákban. Az odavágós találkozójuk is remivel ért véget, azonos volt a kaput eltaláló lövések száma is. Hazai oldalon akadnak sérültek szép számmal, köztük Alaba, talán a legerősebb osztrák játékos, de a belgáknál is hiányzik a játékmester de Bruyne, meg a kapusfenomén Courtois.

A válogatott meccsek azért is jók, mert a srácok kiszakadnak a klubcsapataikból, tudják ismét használni az anyanyelvüket, gyakorlatilag egy rekreációs központ az egész. Mivel itt nincs igazán nagy tét, szerintem barátságos hangulata lesz. Hiába Manzano a spori, szerintem 1-2 lap villan maximum.

Az én tippem, hogy egyik fél sem fogja széthajtani magát, és rámennek a 'biztos' egy pontra.

Ausztria - Belgium: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp