A pénteki játéknapon egy olyan mérkőzést választottam ami nem biztos hogy a legszebb focit fogja szállítani. Írország fogadja azt a görög csapatot akik szintén nem állnak túl fényesen, de még van esélyük az EB szereplésre, ellentétben a hazaiakkal akiktől az ír lapok, a szurkolók és mindenki mostmár győzelmet vár.

Az Ír csapat sokkal többre hivatott mint ahogyan áll a csoportban. A keret szinte egészét a Premier League és Championship adja, ennek ellenére valahogy nem megy nekik a játék. Három pontot kapartak össze, azt is Gibraltár ellen sikerült nekik. Látni kell viszont hogy Fortuna sem áll éppen a csapat mellett. Legutóbb a hollandok ellen sem játszottak gyengébben mint ellenfelük, vezetni is tudtak, de egy apró góllal kikaptak (1-2). Ugyanez történt velük a franciák elleni hazai meccsen(0-1), ahol egy árva gól döntött, illetve a mai ellenfelük ellen is kevésen múlt a pontszerzés(1-2). Nem könnyű Dublinban játszani és ezt ma Görögország is megfogja tapasztalni.

A vendégek a hollandok elleni csúnya vereséggel alaposan vesztettek EB részvételi esélyeikből. Kilenc pontjukat annak köszönhetik hogy Gibraltár ellen már két meccset is játszhattak, 10 lőtt góljukból 8-at ezeken a meccseken szereztek. Edzőjük több olyan játékost nem hívott be a keretbe akik nagyot mennek a klubcsapatukban, így eléggé feszült a helyzet a csapat körül. Ez a lépés vagy bejön és hőssé válnak vagy nem akkor viszont könnyes búcsú lehet a vége, erre pedig ma akár választ is kaphatunk.

Kevés gólos meccset vár mindenki, szerintem Írország annak ellenére nem fog itt ma kikapni hogy számukra kevésbé fontos a találkozó az EB-t tekintve.

Várható kezdő 11ek:

Bazunu – Collins, Duffy, O’Shea – Doherty, Browne, Cullen, Knight – Idah, Ogbene – Ferguson

Vlachodimos – Rota, Mavropanos, Chatzidiakos, Giannoulis – Bakasetas, Bouchalakis, Pelkas – Masouras, Pavlidis, Fountas

Tipp: 1-0

Írország - Görögország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp