A nagymenők kiesésével most mindenkinek közel azonos esélye van behúzni egy Masters tornát, két ilyen nagy adogató meccsén nem is tudok mást mondani, mint hogy over.

Hurkacz már járt ilyen magasságokban, ebben a párosításban ő egy cseppet rutinosabbnak mondható, kétszer jutott fináléba ezres versenyen, egyet behúzott, egyet nem. Viszont ha ránézünk a sorsolására, hogy hogyan is jutott el a legjobb négy közé, akkor odafentről valakik nagyon fogták a kezét, Kokkinakis, Hsu, Zhang, és a negyeddöntőben Marozsán, itt gyakorlatilag mindenki top 50-en kívüli volt, különösebb erőfeszítés nélkül masírozott a legjobb négy közé. Viszont ezeket a meccseket is meg kell nyerni, Marozsán ellen már szetthátrányból kellett fordítania, ezekhez a győzelmekhez nagyban hozzájárult az adogatása is. Stabilan 10+ ászokat ütögetett meccsenként, első szerva mögött bő 80%-ban nyeri a pontokat, szóval nem olyan könnyű brékelgetni a lengyelt.

Korda nagyon bekezdett az év elején, viszont egy csuklósérülés miatt egész sokat hagyott ki az amerikai. Az ő sorsolásában azért már két top 20-as játékos is volt, Medvedevet sima kettőben intézte el, nagyon érzi az orosz játékát, és honfitársát, Ben Sheltont is egy őrült mérkőzésen verte, döntőszett tiebreakben. Korda is brutal adogatással bír, viszont az alapvonal játékát egy picit erősebbnek érzem, viszont ő már a második tornáját játssza zsinórban, előző héten Astanaban döntőzött.

Két nagy adogató, gyors pályán, egyértelműen az over irányába indulok el, két szorosabb játszmával is bőven megvan ez a határ, én egy hosszabb meccsre készülök.

Hurkacz, Hubert - Korda, Sebastian: Játékok száma - Felett/alatt tipp