A H csoportban igazán őrült a helyzet, hisz egy ponton belül 4 csapat áll az első négy helyen. E két válogatott mellett Dánia, és meglepetésre Kazahsztán is lőtávolban. Számomra midig fura, hogy Kazahsztán Európához tartozik az UEFÁ-nál, de fátylat rá.

Jobban megnézve e két válogatottat, illetve azt, hogy e találkozó után milyen meccsek jönnek, szerintem a finnek egy döntetlennel jókedvűen utazhatnának haza.

Finnország e találkozó után otthon fogadja a kazahokat és az észak íreket, majd a végén San Marino ellen játszik idegenben, de ott meg nagyjából biztos a 3 pont. Ehhez képest a szlovének utaznak az észak írekhez, mennek Dániába, és a legvégén fogadják Kazahsztánt, amely meccsnek szinte biztosan mindkét részről lesz jelentősége.

Sokkal könnyebbnek tűnik a finnek útja, és ne feledjük, hogy még Dánia és Kazahsztán is lehet top2-es.

Finnország ereje nagyjából abban rejlik, amiben rejlik mondjuk a mi erőnk, sőt talán még inkább csapatjáték az övék, még inkább a szervezettség alapul, és még inkább defenzív orientált játék, mert nekik nincs Szoboszlaijuk vagy Sallaijuk. Viszont vannak masszív védőik, középpályásaik, akik nem restek fizikálissá tenni a játékot. Sallangmentesen játszanak, próbálják a hibákat minimalizálni, és ez a foci működik. Csupán annyi, hogy szívük-lelkük a pályán, és egységes a válogatott. Nem cizellált foci, nem klasszicista, inkább erősen román, de kit érdekel addig, amíg jönnek a győzelmek.

E meccs odavágóját a finnek 2-0-ra nyerték, de sok helyzet ott sem volt. A kaput a két csapat részéről 5 lövés találta el. A szlovéneknél akkor Belec védett, aki az egész meccs leggyengébb osztályzatát kapta. Ha akkor is Oblak véd, talán marad a 0-0.

A finnek hat meccsen 4 gólt kaptak, a szlovének is csak átlagban egyet. A rúgott gólok száma sem sok, ha kivesszük a csapatok San Marino elleni találkozóit. Ha ez átmegy overbe, nyakam köré tekerem a farkam, és felkötöm magam az első banánfára :D (Ez persze vicc, mert nincs a kertemben banánfa, de a tippet komolyan gondolom!)

Szlovénia - Finnország: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp