A válogatott mérkőzések okozta két héten át tartó klubfutball nélküli szakasz véget ér, a játékosok visszatérnek a "munkáltatójukhoz", ahol továbbra is a legjobbjukat várják tőlük a tulajdonosok, klubért dolgozok, szurkolok, és jogosan hiszen ezért kapják a fizetésüket.

A Manchester Citynél is ez a helyzet, a múlt szezonban révbe ért a klub és Pep Guardiola a magasba emelhette a Bajnokok Ligája trófeáját, így a léc most is magasan van, ezért is szokatlan az, hogy a világoskék mezesek az utolsó három hazai PL illetve EFL Cup meccsüket egyaránt elbukták és egyedül a közte lévő lipcsei BL meccsükkel tudták picit kiengesztelni az övéiket.

Két idegenbeli Premier League bukta után odahaza az Etihadban kötelező a javítás, hiába vannak válogatott szünet után a játékosok. Otthon amúgy is háromból három a mérlegük Haalandéknak 8:1 -es gólaránnyal, nagyon ritka, hogy pontot hullajtanának otthon, pláne a mostani szituációban nem tudom elképzelni, amikor két nagy hiba után vannak a Wolves és az Arsenal elleni rangadó elbukása után.

A Brighton Hove Albion érkezik vendégségbe, akik rengeteget fejlődtek az elmúlt években, nem hiába, így ki léphettek idén a nemzetközi porondra is De Zerbi edző vezetésével. Most is hatodikak, de ezt főleg a hazai teljesítményüknek köszönhetik - legutóbb a Poollal isremiztek (2-2) - viszont idegenben kikaptak a mostanság harmatos Chelseatól (0-1) és kitömte őket Birminghamben az Aston Villa (1-6).

Úgy vélem bármennyire összeszedettek a sirályok, a Citynek létfontosságú a három pont, amit a klasszis játékosaik be is gyűjtenek majd szombaton.

Manchester City - Brighton: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp