Egy negyedosztályú ellenfél ellen kezdheti meg a 2023/24-es Portugál Kupa küzdelmeit Portugália negyedik legértékesebb csapata, a Sporting Clube de Braga. Az előző szezonban a döntőig meneteltek, ahol a Porto együttese győzte le őket. Idén a négyes terhelés miatt azt gondolom, hogy a két kupát alaposan elengedi az együttes, ugyanis ha másért nem, akkor a nemzetközi kupa miatt muszáj lesz nekik.

A Braga ebben az idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, miután az előző szezonban a harmadik helyen végeztek. Ugyan selejtezniük kellett a főtáblára kerüléshez, két sikeres körrel kiharcolták azt és az egyik legnehezebb csoportba kerültek. Amennyiben az első két hely valamelyike nem lenne meg a csapatnak, abban az esetben a harmadik EL-t érhet, a jelenlegi helyzetet látva az a minimum elvárás a csapattól.

A Rebordosa együttese a Campeonato de Portugal B csoportjában szerepel, ahol hat forduló elteltével veretlenül a hatodik helyen áll, 10 pontot szerezve. Nagyon régóta veretlen az együttes, az utolsó vereségük még január 15-én volt, akkor idegenben kaptak ki 2-0-ra. Hazai vereségükhöz még messzebbre kell mennünk, tavaly szeptembere óta nem kaptak ki tétmérkőzésen odahaza, igaz, azelőtt még alacsonyabb osztályban szerepeltek, arról viszont nem találtam információt.

Egyértelmű, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese az élvonalbeli együttes, de a hazaiak alaposan megnehezíthetik a profi játékosok dolgát. A hétvégén kupa mérkőzések lesznek, így legközelebb a jövőhét közepén kell pályára lépjen a Braga, így nincs oka a csapatnak a játékosok pihentetésére, maximum azoknak, akiknek a válogatottnál volt jelenésük az elmúlt napokban.

Egy kissé felforgatott Bragát várok, azonban az ellenfél és a szezon korai szakasza miatt úgy gondolom, hogy ezt még sikerrel veszik, és sima győzelmet aratnak.

Rebordosa - S.C. Braga: Gólok száma - Felett/alatt tipp