Előre tekintek szombat estére. Ambato városába látogatok Ecuador középső részére az Andok völgyének közepébe egy tippért. Az Ambato folyó partján fekvő város több magas hegy alatt is fekszik. Tungurahua tartomány fővárosa, 2577 méteres tengerszint feletti magasságban. Különböző becenevek: "Virágok és Gyümölcsök Városa", "Három Juan földje" és "Ecuador kertje".

A helyi csapat a Mushuc Runa amely az Apertura bajnokság első fázisát csúf módon az utolsó előttiként fejezte be, de a második szakaszra, a Clausurára összekapták magukat és ezt főleg a június elején érkező új edzőnek Renato Salasnak köszönhetik, aki alaposan összekapta az együttest.

A vezérletével 5 - 4 3 -as mérleget tudhat maga mögött az ecuadori bajnokságban és kupa küzdelmekben, figyelemreméltó a hazai mérleg, s főleg az, hogy a nagy csapatokkal is ki-ki derbikre voltak képesek, a Delfint legyőzték 2-0 -ra, míg a listavezető Barcelona SC ellen 2-2 -t értek el., ami tényleg mutatja az erejüket. A már az elején említett tenger feletti magasság és a hazai környezet nagy segítséget nyújt, nem véletlen, hogy odahaza 3 siker és 2 remi mellett veretlenek eddig az ambatói legények. Vendégségbe az a Cuenca érkezik, akik idegenben gyengélkednek és a négy pontjukat is gyengébb, a tabellán hátrébb lévők ellen kaparták össze. A 66 éves argentin Carlos Ischia vezette Cuenca örülhet, ha egy pontot elcsíp szombat este.

A Mushuc Runa otthon a szurkolók támogatása mellett rendre nagyot küzd, ez most sem lesz másképp, ami nálam alapból egy pontot ér, de ezzel a lendülettel a győzelmet is begyűjtheti majd az ambatói egylet.

Mushuc Runa - Deportivo Cuenca: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp