Már kilenc kör ment le a legújabb 'top' ligából, a Roshn Saudi League-ből. Az Al Hilal listavezető, egyedüli csapatként veretlen a ligában. Ez szép teljesítmény, legyen szó akármilyen ligáról.

Az Al Hilal is az az együttes, amely nagyobb bevásárlást tartott a nyáron és ősz elején, viszont ezek a sztárok a válogatottban játszottak, utaztak, játszottak, idő kell nekik valószínűleg, mire újra megszokják a szaúdi klímát. Az Al Hilal három fronton tolja, King's Cup, bajnoki és AFC Champions Leauge. Ez sok. Ugye sok játékos válogatott meccseket is játszik/játszott, köztük a szerbek, vagy Neves, és az a Neymar Junior is, akinek gyakorlatilag most ért véget a karrierje. Mondjuk amikor ebbe a ligába igazolt, lényegében akkor vége volt, de most kidőlt megint hosszabb időre. Szóval a helyzet nem rózsás, mert megvették a sztárt, a világ egyik legismertebb, legmegosztóbb játékosát, aztán nesze, taccs. Benzema inkább politizál, szóval sok olyan apró dolog miatt gondolok én erre a tippre, amire.

Az is tény, hogy az Al Hilal a következő 10 napban 4 meccset játszik, így közel sem biztos, hogy egy-két gólos vezetés esetén cél lesz hajtani a további gólokat. Az ellenfél a 11. helyen álló La Khaleej, igazi 'sztár' náluk nincs, így talán komolyabb céljuk sem lehet. Viszont kellően stabil, eddig a kilenc körből egy olyan sem volt, ahol kettőnél több góllal kapott volna ki. Náluk a válogatott szünet alatt is minden légiós tudott edzeni, valószínűleg a portugál mesterük felkészítette őket, hogyan kell majd játszani ezen a találkozón.

Nyílván a nevek, a minőség alapvetően a hazai oldalon van. Ugyanakkor közel sem biztos, hogy ezt akarattal nem lehet kompenzálni. Martinsék netán elmennek egy kontrával és bevágják valamikor, akkor már 5 dugót kell kapni, hogy ez a tipp boruljon. Öt gól meg nem annyira kevés.

Nem vagyok egy nagy szaudi liga fan és szakértő, de nekem ez a tipp tetszik. Azt sem zárom ki, hogy valami komolyabb meglepi lesz itt.

Al Hilal - Al Khaleej Saihat: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp