Idén is elég hektikusan teljesít a Dortmund csapata, a BL-ben még nyeretlenek, a bajnokságban még veretlenek, ami eléggé meglepő, látva, hogy hogyan is teljesít a csapat a német-horvát edzővel.

Nagyon gyengén indult ez a szezon a sárga-feketéknek, igazából már az átigazolásokat sem értettem az idei évben. Januárban például Ryerson és Duranville érkezett csak, nem is csoda, hogy nem lett meg a csapatnak a bajnoki cím. A nyáron Bensebaini, Nmecha illetve Sabitzer jött, pedig a Bellingham eladásából származó bevételből sokkal minőségibb játékosokat is igazolhattak volna. Az elmúlt egy év nem alakult a legjobban átigazolási szempontból, elég csak Modeste-re gondolni. Olyan, mintha az lenne a cél, hogy a mostani keret egyben maradjon és senkit ne vigyen el nagyobb klub. Jó úton haladnak, az érkező játékosok egyelőre nem számítanak erősítésnek és akkor még nem írtam arról, hogy leépítette Terzic Reust és Moukokot, elkótyavetyélte Hazardot, és az elmúlt időkben kiválóan teljesítő Hallert sem sikerült újra felépíteni a betegsége után. Érkezett a német gólkirály Füllkrug, viszont nagyon gyanús volt már a nyáron, hogy egyetlen klub sem akarta leigazolni őt, pedig nagyon arról szóltak a hírek, hogy a Bremen Angliába akarja elpasszolni.

Az első 2 körben Malen mentette meg a Dortmundot, majd amikor már úgy tűnt, hogy végre magára talál a sárga-fekete együttes, akkor a Heidenheim lefocizta a csapatot és 0-2-ról majdnem megnyerte a mérkőzést. Iksz lett a vége, de csak szerencsével, mert voltak helyzetei az újoncnak, szerencsére nem tudtak élni vele. Ezután négy bajnoki győzelem született, már-már olyan mérkőzések, amikor viszonylag sima győzelem lett a vége, bár nagyon hiányzik nekem az a gyors letámadásos foci, ami jellemezte a csapatot.

A BL halálcsoportjából valószínűleg nem fog továbbjutni a klub, hatalmas lebőgés eddig a nemzetközi szereplésük, két mérkőzésen gólt sem szereztek. Esély még van, azonban csekély.

A Bremen elvesztette a gólkirályát a nyáron, de a vesszőfutásuk már korábban elkezdődött. Még a német válogatott támadóval a soraiban kiestek a Német Kupa első fordulójában, méghozzá a Bundesliga 3-mas Viktoria Köln ellenében. A Mainzot simán verték a szezonban, viszont az újonc Heidenheimtől hatalmas pofont voltak kénytelen elszenvedni, 4-2-re kaptak ki. Utána igaz, hogy verték a Kölnt, de kikaptak a másik újonctól, a Darmstadtól, ilyen gyenge szerepléssel pedig nem viszik sokra ebben a szezonban. Pavlenka is megsérült, így az a Zetterer fog védeni a vendégeknél, aki az elmúlt egy évben két alkalommal védett.

Nem számíthat sok jóra a Bremen, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az előző szezonban 2-0-ról támadt fel a zöld-fehér együttes. Hazai pályán kell elégtételt vegyen a Dortmund, na és az sem árt, ha a BL-re is egy győzelemmel hangolnak. Sima hazai győzelmet várok a mérkőzésen.

Borussia Dortmund - Werder Bremen: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp