Nem biztos hogy a legizgalmasabb, legtöbb gólt hozó mérkőzést választottam ki, de feszültség az biztosan lesz. Két nem túl jól szereplő csapat találkozik ugyanis egymással..

A hazaiak két éve jutottak fel a legjobbak közé. Annak ellenére hogy egy rakás pénzt elköltöttek a keret megerősítésére ami valamelyest sikerült is, nagyon gyatrán szerepeltek és csak egy szédületes (2-2-0) hajrával sikerült megóvja PL tagságukat. A nyáron újra kinyitották a pénztárcát, temérdek új játékos érkezett amiben igazán nagy nevek is vannak mint pl. Turner, Elanga, Hudson-Odoi vagy éppen a PSV től érkező Sangaré akiért 30 millió eurót sem sajnáltak kifizetni. Cooper rendkivül bő kerettel dolgozhat ami abból a szempontból is jó hogy most a sok sérült játékosát gond nélkül tudja pótolni. Elsőszámú problémájuk a gólszerzéssel van, viszont ma a Luton csapatában egy könnyebb feladat elé állhatnak. Legutóbbi meccsük a Crystal Palace elleni 0-0 volt ahol abszolút győzelmet érdemeltek volna, simán a tabella első felében álló csapat fölé kerekedtek.

A Luton a legalacsonyabb költségvetéssel bír a bajnokságban. Ennek fejében nem nagyon tudtak erősíteni a Championship szintű keretükön ami jelenleg jól láthatóan kevés a PL szinthez. Egy győzelem mellett egy remijük és hat zakójuk van. Az előző fordulóban több mint egy félidőn át tartó emberelőny sem volt elég nekik a Tottenham elleni győzelemhez, sőt, ami még bosszantóbb hogy pontot sem sikerült szerezniük. Náluk is vannak sérültek (Andersen, Bell, Lokonga, Clark, Osho, Potts) amely problémát szűkös keretükkel jóval nehezebben tudnak orvosolni mint a hazaiak.

Véleményem szerint a hazai pályán eddig veretlen Forest ezt a meccset behúzza annak ellenére hogy a legutóbbi négy találkozásuk során ez nem sikerült nekik.

Tipp: 2-0

Nottingham Forest - Luton Town: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp