Amíg tavaly éppen hogy lemaradt a Bajnokok Ligájáról a Freiburg, idén eddig esélyük sincs a top4ben végezni. Lemaradásuk a jelenlegi Bayern München mögött már hét egység így a bajnokság ötödéhez érve. Ha tüzetesebben megnézzük viszont az eredményeiket láthatjuk hogy a nehezén már túl vannak. Háromszor kaptak ki ugye Sallaiék, ami a bombaformában levő Stuttgart (0-5) és Dortmund (2-4), majd a válogatott szünet előtt a már említett rekordbajnok Bayern(3-0) elleni zakók voltak. Ezek mind olyan vereségek voltak ami miatt nem kell szégyenkezniük és úgy hogy az Európa Ligában is helyt kell állniuk, nem annyira gáz az eddig megszerzett 10 egység, főleg hogy nyerhető meccsek jönnek (kivéve a Leverkusen elleni rangadó). Ahogy a Werdert vagy az Augburgot úgy a szenvedő Bochumot is elkell kenniük hazai pályán Gregoritsch és Günter nélkül is akik sérülés miatt vélhetően nem lesznek bevethetőek.

A Bochum nem tűnik Bundesliga szintű csapatnak. Egy szerencséjük van, hogy a Mainz és a Köln is bitang gyenge, így még jelenleg osztályozós helyen tudnak állni annak ellenére hogy hét találkozóból egyet sem nyertek meg. Négy döntetlenjük van amiből legutóbb a Leipzig elleni igazából győzelemmel ért fel. Nem érdemeltek ott sem pontot, de a focit gólra játsszák amiből a hazaiak sem tudtak szerezni, Riemann kapus ugyanis a megannyi védése mellett két büntetőt is hatástalanított. Sokat elmond a meccs összképéről hogy a vendégek kapusa 8.8-as értékeléssel zárt. Támadásban nagyon keveset mutatnak, mindössze ötször találtak be, ellenben kaptak rá 19 gólt amiből a Bayern 7et vállalt, ami a legsúlyosabb vereségük volt hosszú idő óta.

Tavaly oda-vissza győzni tudott a Freiburg ebben a párosításban és szerintem a duplázáshoz ma az első lépést gond nélkül megteszik.

Várható kezdő11-ek:

Atubolu – Sildillia, Lienhart, Ginter, Kübler – Sallai, Rohl, Eggestein, Grifo – Adamu, Holer

Riemann – Schlotterbeck, Ordets, Bernardo – Gamboa, Osterhage, Losilla, Stöger, Soares – Asano, Paciencia

Tipp: 3-0

SC Freiburg - VfL Bochum: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp