Ismét hétvége, az ember azt sem tudja, hová nézzen, mert mindenhol potens meccs, szétfogadná a világot.

Ilyenkor hajlamos vagyok pont azokba a meccsekbe belenyúlni, amelybe pont nem kéne, de bízom benne, hogy jó lesz a megérzésem. A megérzésem márpedig az, hogy a DVSC és s Buducnost egy ki-ki meccset játszik, ahol akár a végjátékban egy támadás dönthet.

A Debrecen nem az első idényét tölti Európai porondon, viszont a BL egy új szint, ehhez a szinthez, terheléshez nem szoktak hozzá a lányok. Itthon a jobbak közé tartozik, de igazából látjuk egy FTC esetében is, hogy a bajnokik és a BL, az nem ugyanaz a szint.

A Loki nincs igazán jó formában, egyénileg és csapatként is vannak apróbb bajok. Betegség, formahanyatlás, de motiváció van. Ebből sokszor görcsös akarás lesz.

Hogy miért a tipp? egyrészt azért, mert szerintem két hasonszőrű csapat. Mi hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a kézilabdában akkora ászok vagyunk, sajtó, miegymás, de ezt a játékot máshol is jól játsszák. A Bud egy igen rutinos csapat, igen rutinos edzővel, Raicevic-csel, egy olyan együttes, amely már sok mindent megélt. Volt top csapat, és volt olyan, amilyen most, hogy a csoportban a továbbjutásért is izzadni kell.

A DVSC-től jó sokan voltak válogatott meccseket játszani, ez is olyan dolog, ami miatt optimálisan nem lehetett felkészülni a Buducnostra. Ami még adott egy végső lökést, az a Savehof elleni találkozó, ami olyan sima volt, mint a ház, erre a Loki a végét csak elengedte, és visszajött a svéd tinicsapat 3 gólra. A Bud sem fogja feladni, jól tudja, hogy ez kulcsmeccs a továbbjutás szempontjából.

Én azt a tipikus izzadságszagú összecsapást várom, én őszintén szólva (látva a Móvár elleni találkozót is) meglepődnék, ha Tóviziék simán 4+ góllal nyernének.

DVSC Schaeffler (n) - ŽRK Budućnost T-Mobile (n): Hendikep - Hendikep tipp