2023. január 6. A Nap, amikor a Valencia utoljára a Cádízt fogadta, de sok köszönet nem volt benne. Nem is lehetett, hisz a 9 percben a Túria parti csapat hátrányba került, a Cádíz pedig a maradék 85-90 percet kibekkelte.

A két csapat közelmúltjában (utolsó hat meccs) a Valencia mindössze egyet tudott megnyerni. De miééért? Azért, mert a Valencia annyira nem erős csapat manapság, emlékezhetünk az előző idényre, az utolsó körig kérdés volt a bennmaradás.

Aztán ott vannak a stílusok. A Cádíz a liga egyik, ha nem a legmélyebben védekező csapata. Szemre annyira nem fedezhető fel, de a számok nem hazudnak. Faliék megszállják a tizenhatost, és ha netán labdaszerzés van, akkor spriccelnek előre Ramos-ék. Az előző 2-3 idényben a Cádízt nem véletlenül nevezték óriásölőnek, sok ordas meglepit okozott sokkal erősebb csapatok ellen.

A Valencia Bareja alatt stabilabb lett, de még mindig az egyik legrosszabb a felállt védelem elleni támadások hatékonyságát illetően. Az utolsó hét meccséből egyet nyert, azt pont az Atleti otthonában. De amikor ilyen bekkelős csapatok ellen játszik, lásd Mallorca, akkor nem igazáén tud mit kezdeni azzal, hogy a labda mögött 11 ember van.

A hazai csapatban nincs, aki bontani képes, aki 2-3 passzal előre gondolkodik. Feltörni a Cádízt, az minőségibb játékosokkal bíró csapatoknak is fejtörést okoz. Közben pedig aki néz Cádíz meccseket, az tudja, hogy Ramosnak minden meccsen 2-3 ziccere. Tényleg ritkán keverednek az ellenfél kapuja elé, és lőnek, de amikor igen, akkor szinte minden helyzet gólveszély.

Aztán tény, Diakhaby nem játszik, márpedig az elmúlt időszakban a csapat legjobb védője lett. Korábban csak röhögtünk, amikor ő és Guillamón volt a két belső védő, de Diakhaby beérett. Ugyanakkor még vele is sebezhető a levegőben, nélküle aztán nagy lesz a gond, mert a Cádíz góljai javát pontrúgás után szerzi.

Ez a Cádíz legutóbb a liga gólgyárától a Gironától is csak 1-0-ra kapott ki, pedig a 10. perctől emberhátrányban volt.

Nagy bírkózást várok, én simán reálisnak tartom a 0-0-t, vagy azt, hogy Ramos megint megugrik valamikor a meccs során, aztán egy kontrával kivégzi a hazai csapatot. A Valencia nagyon reménytelen szokott lenni hasonló stílusú csapatok ellen.

Egyébként azon az említett januári találkozón is a kopaszkutya PG Fuertes fújta a sípot, 5 hazai sárga mellett 6-ot a Cádíznak is villantott. Volt idény, amikor a legnagyobb laposztó volt, mára viszont ez változott. Viszont sosem tudni, mikor húz elő valamit a régiből, ebben a párosításban azért benne lehet 8-10 lap simán.

Valencia - Cadiz: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp