Az év utolsó 500-as tornáit rendezik a héten. A hétfői napon is találtam erős tippeket. A Botic Van De Zandschulp – Roberto Bautista Agut összecsapás az egyik. A hollandra vasárnap este még 1,5 szorzó volt azóta ez tovább zuhant nem véletlenül. A spanyol eredménysora jól mutatna ha csak januárt néznénk. Azóta viszont nem is lejtmenetről hanem zuhanó repülésről beszélhetünk. Ráadásul három hónapot kihagyott ami ebben a korban már óriási hátrány. Októberben tért vissza,de örömre nem találtunk okot. Először elindult Malagában ahol egy szabadkártyást megvert,majd a világranlistán 300-alá éppen csak bekacsintó brit Harris rendkívül könnyedén verte. Az egész mérkőzésen halovány volt hiszen a britnek egy break labdát kellett hárítania. Még csak nem is kellett megerőltetnie magát kis túlzással. A rá következő héten Stockholmban láthattuk,de a hazai üdvöske Ymer akinek szintén nem megy a játék az elmúlt hónapokban,de így is simán verte a spanyolt. Szintén egyetlen egy break labdája volt Robertonak. Rendben,hogy nem salak meccsről beszélünk,de hogy ennyire súlytalan legyen az tragikus.

A holland teljesítménye is gyakran hullámzik,de szerintem az egész ATP mezőnyre igaz ez. Kevés a konstans eredményeket hozó játékos. A környezet változás jót tett neki. Azzal,hogy Sanghajba elutazott a játéka is ismét a megfelelő sínre került. Egy kört nyer majd a következő kanyarban a top30-as Humbert útját állta. Visszatérve Európába sem szakadt meg a lendület. Antwerpenben Stickert legyőzte. A top10-es Tsitsipas viszont nagy falatnak bizonyult. A kötelezőket azonban továbbra is szépen hozza Botic. A selejtezőt szett veszteség nélkül lehozta.

A holland hatalmas adogatásain kívül a formája is javuló tendenciát mutat. A visszavonulás gondolata talán célszerűbb lenne Bautista számára,mert Botic ellen sok esélyt nem látok.

van de Zandschulp, Botic - Bautista Agut, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp