Egy londoni derbivel, a Tottenham - Fulham találkozóval zárul az angol elsőosztályú pontvadászat 9. fordulója. Győzelme esetén a pályaválasztó egy hétig birtokolhatja a PL tabellájának első helyét, aminél nagyobb motivációt szerintem keresni sem kell Ange Postecoglou csapata számára. Mivel az eddig lejátszott mérkőzések alapján a meglepetés lehetőségét nem nagyon érzem a találkozóban, ezért én is a pályaválasztó csapat mellett teszem le a voksom.

A nyár slágere Harry Kane távozása volt a Spurs alakulatától. Ezzel egyidejűleg a szakértők azonnal temetni kezdték az új tréner Ange Postecoglou csapatát, mondván legnagyobb ásza nélkül egy, a PL-ben rutintalan trénerrel biztos hogy megégnek a londoniak. Nos az eddig lejátszott találkozóik alapján azt kell mondjam, hogy a nyár legnagyobb nyeresége Kane távozása volt a Spurs-nek. Elkezdtek csapatként funkcionálni, előtérbe kerültek olyan játékosok egyéni kvalitásai is, ami a Kane érában elképzelhetetlen volt, ráadásul a szezon eleji nem túl neves igazolásaik is mind-mind ültek. A csapatkapitánnyá kinevezett Heung-min Son vezérletével nagyon attraktív és eredményes támadójátékot játszanak, melybe egyből beilleszkedett a Leicester-től igazolt James Maddison, vagy a Juventusnál feleslegessé vált Dejan Kulusevski. Az Ő vezérletükkel, a veretes sérült listájuk ellenére is, esélyesnek tartom a hazai csapatot az újabb 3 pont begyűjtésére.

Annál is inkább, mert a vendégcsapat sérült listája is hosszú és ha őszinték akarunk lenni, akkor ez Marco Silva számára nagyobb fejtörést okoz, mint kollégája számára. Ettől függetlenül az FFC a Manchester City elleni K.O. vereséget leszámítva a tőle elvárható eredményeket szállította eddig. Most lehet, hogy nehezebb dolga lesz, mert a pályaválasztók biztos hogy revansot szeretnének venni az augusztusi EFL találkozó eredménye miatt.

A nagyobb játéktudás és a plusz motivációk alapján magabiztos hazai sikert várok, mely akár 2-3 gólos is lehet.

Tottenham - Fulham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp