A keddi napon tovább folytatódnak az első forduló küzdelmei Bázelban. A játékrend utolsó találkozóját választottam, a hazaiak kedvencét Stan Wawrinka – Alexander Shevchenkoval történő összecsapását.

Tudom már többször említettem,hogy a svájci esetében fontos megjegyezni,hogy nála már priorizálni kell tornák és tornák között. Az utóbbi években pedig frekventáltá vált a bázeli verseny. Rendre eljutott a negyeddöntőig is. A jó eredmények hullámokban jönnek és persze ebből adódóan a völgyek is részét képezik ennek a sorozatnak. Az elmúlt hónapokban elszenvedett korai búcsúkból így messze menő következtetést az ő esetében nem érdemes levonni. Az,hogy múlt héten gyorsan kiesett sokkal inkább hasznos e mérkőzés kapcsán. Hiszen maradt benne bőven tartalék és a motiváció szerintem a legerősebb az elmúlt két hónapot vizsgálva Stannél.

Az ellenfele szintén lejtmenetbe került. Rá is jellemző,hogy egy – egy tornán vagy időszakban kimagasló sikereket ér máskor pedig gyűlnek a vereségek. Augusztus óta értékelhető eredményt nem tudott felmutatni az orosz. Varillas,Theng,Medjenovic e játékostól kikapni elég fájó pont lehet. Hiszen a peruin kívül százon kívüli játékosokról beszélünk. Varillas pedig kemény pályán bőven e határon túl van tudásban. Az e heti formájáról sok bíztatót nem tudtunk felsorakoztatni. Hiszen a selejtező első körében Fognini ellen kiválóan adogatott,de így sem lehet maradéktalan az öröm. A második szettet megnyerte az olasz a harmadikat pedig odaadta Alexandernek. A következő összecsapása a hazai Bertolával vívta. Akinek a neve számomra se mond semmit annyira távoli az elittől. Shevchenko formájáról talán ez egy árulkodó jel,hogy a töménytelen mennyiségű break labdából elég rossz százalékban tudott csak értékesíteni.

A játékosok formája hasonló azonban a motiváció és különösképp a játék tudásban hatalmas diferencia van a két játékos között ami szerintem ki is jön a találkozón.

Wawrinka, Stanislas - Shevchenko, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp