A szerdai napon már a második forduló küzdelmei zajlanak. A bázeli torna továbbra is fókuszban van nálam. Az egyik találkozó amelyről írok a Jan Lennard Struff – Hubert Hurkacz összecsapás. Érdekes tendencia,hogy a fogadó elkezdték felnyomni a lengyel szorzóit amire ésszerű magyarázatot nem sokat látok.

A német teljesen formán kívülre került. Nem a tini titánok táborát erősíti ő sem, azért azt illik megjegyezni. Ezért nem is róható fel neki annyira,hogy állandó jó teljesítménnyel rukkoljon elő. Azonban ez a hegemónia egyre jobban túlnyúlik az elfogadható határon. A füves szezon elején még parádézott majd jött egy komolyabb kihagyás és nem játszott se Wimbledonban,se a US Openen. Azóta viszont nem állt össze a játéka. Az ázsiai torna sorozattól kezdve négy torna és négy vereség mellett csak egy győzelmet sikerült összekaparnia. Pedig Ruudot leszámítva szinte kötelező győzelmeket prognosztizálhattunk,de Jan másképp gondolta. Azt is megjegyezném,hogy a norvég sem verhetetlen jelenleg. Fejben egyáltalán nem olyan koncentrált,mint tette azt a nyár derekán a német. Hiszen Gaston ellen két tie breaket is elbukott a múlt héten.

A lengyel pedig Wimbledontól kezdett magára találni. Fokozatosan javult a játéka bár egy-egy csúnya vereség azért becsúszott. Azért oka nem volt panaszra hiszen kétszer is Alcaraz győzte le.Az ázsiai túrán, pedig a sanghaji 1000-es tornát fantasztikus játékkal meg is nyerte.Az hogy két-három nappal később kikapott Tokióban egyértelműen a fáradtságnak tudható be. Itt Baselban pedig már ellenállhatatlanul játszott. Az adogatásai remekül ültek a találkozón.

A formák alapján végre megtörhet a rossz széria Hurkacz számára hisz még sose győzte le a németet. E torna egyébként sem túl sikeres állomás Struffnak.

Struff, Jan-Lennard - Hurkacz, Hubert: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp