A BL tegnapi játéknapjának legnagyobb tanulsága számomra az volt, hogy legyen bármilyen szoros is egy-egy összecsapás, a végére azért valahogy mindig a jobb csapat nyer. Ma ezen felbuzdulva a PSG - AC Milan összecsapás hazai győzelmét küldöm játékba. Egyfelől azért, mert a BL "F"-csoportja eléggé kiegyensúlyozottnak tűnik, itt minden győzelem döntő jelentőséggel bír. Másfelől pedig azért, mert a pályaválasztó csapat jelen állapotában sokkal jobbnak tűnik, mint vendégeik.

Egy-két kisiklást leszámítva nem néz ki rosszul mostanság Luis Enrique PSG-je, pedig a szezon elején az Mbappe ügy miatt, azért voltak nehézségei a spanyol trénernek. De az az ügy már a múlté és ha motiváltan, nagy játékkedvvel lép pályára a tékozló fiú, akkor jaj az ellenfelek védelmének. A kivételes képességekkel megáldott Kylian Mbappe mellett több olyan játékosa is van a párizsiaknak, akik megbolondíthatják a Milan védelmét. Erre szükségük is lesz a hazaiaknak, mert azt a St. James' Parkban benyelt négyest a Newcastle elenében ma helyre kell(!) hozniuk, hogy újra pozícióba hozzák magukat a csoportból történő továbbjutást illetően.

Ehhez talán a legjobbkor érkezik hozzájuk az az AC Milan, akik a két BL csoportmeccsük során még nem szereztek gólt (igaz nem is kaptak), és hétvégén a Juve ellenében rangadót veszítettek a San Siro gyepszőnyegén. Ez utóbbi mérkőzést kb. egy 80%-ban néztem és az egészről mindennél többet mond, hogy az maradt meg bennem, hogy a vendégek trénere Allegri valószínűleg bolond. Nagyon színtelen-szagtalan focit toltak a milánóiak és erre még az sem lehet mentség, hogy emberhátrányban játszottak. Valamit nagyon benézett az utóbbi időszak felkészülése során Pioli mester, mert Leao-val és Giroud-val az élen borzasztóan formán kívül játszanak a meghatározó játékosai. Lim-lom kisebb csapatok ellen ez sokszor elég volt egy szűk győzelemre, de most a PSG-hez mennek, gondolatom szerint házhoz egy pofonért.

A mérkőzés jelentőségét nem kell hangsúlyoznom a továbbjutás szempontjából, mert aki itt vereséget szenved, annak nagyon nehéz dolga lesz a hátralévő mérkőzéseken. A nagyobb játékerő és a hazai pálya feltétlenül a hazaiak felé billenti nálam a mérleg nyelvét.

Paris SG - AC Milan: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp