Egyértelműnek tűnő mérkőzés, de nem árt vigyáznia a Portonak.

Ugyanis ha itt botlik a csapat, annak könnyen rossz vége lehet. Ugyan a Sahtar Donyeck elleni idegenbeli 1-3-al jelentősen nőttek a csapat esélyei a továbbjutást illetően, az a három pont csak akkor lesz teljes értékű, ha behúzzák a belga bajnok elleni találkozót, mivel az ukránok borították a papírformát és legyűrték idegenben az Royal Antwerpet (2-0-ról!). A flamandok szenvednek a bajnokságban, az idei Playoff szereplésük egyáltalán nem vehető készpénznek. Sokatmondó, hogy egymás után három 0-0-ás meccset sikerült játszaniuk, a támadók nem igazán urai a helyzetnek, az elsőszámú csatár, (a Tottenhamből lehet ismerős) Janssen sorra kapja a pocsék értékeléseket, bár így is van már 5 gólja, de legutóbbi 7 találkozóján nem tudott betalálni a holland. A Bajnokok Ligájában ugyebár az említett Sahtar elleni meccsen teljes szétesést produlált a csapat, van Bommel edző majdnem fel is robbant dühében, bár nem lehet hibáztatni. A Barcelona elleni 0-5 alatt egyetlen percre sem gondolhatta komolyan a csapat, hogy akár fikarcnyi esélye is lehet, 22-3-al végződött a kapuralövési verseny...

A Porto azonban meglepően jól teljesített a Barca ellen, a játék minden elemében fel tudtak nőni a baszkokhoz, természetesen a labdabirtoklást leszámítva, a vereséget azonban így sem tudták elkerülni (0-1). Az ukránok elleni 3-1 alkalmával pedig nagyon simán érvényesítették a papírformát, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük. A bajnokságban becsúszott egy fájó, Benfica elleni vereség, de ezt leszámítva ott is szépen menetelnek Pepéék.

A Barcelona elleni vereség jót is tehet ennek a tippnek, mivel a győzelemért kell hajtania Conceicao fiainak. A rutin, és a két gárda között levő minőségi különbség 2-3 gólban is megmutatkozhat. Taremi egyébként is adós idén a gólokkal, itt a tökéletes alkalom hogy elkezdje gyártani a találatokat.

Tipp: 0-2.

Royal Antwerp FC - FC Porto: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp