Ha már Európa Liga és Liverpool akkor sorozatban harmadjára is a Pool elleni hendivel támadok a Guruban, mivel egyértelműen látszik Kloppéknál a priorítási sorrend, és az eddigi tendencia azt mutatja, hogy így is bőven sikeresek tudnak lenni köszönhetően a kellemes sorsolásnak.

Tavalyi PL bukta után elsődleges cél Kloppéknál a BL helyek kiharcolása a bajnokságban, míg a "csíkó csapatnak" maradhatnak a kupák első szakaszai. Ez eddig igy is történt, EL és liga kupa meccsekre Klopp rendszerint 7-8 cserét eszközölt a kezdőcsapatban, hogy a hétvégi bajnokikra frissek tudjanak maradni az alapemberek. Mára is hasonló forgatókönyv lehetséges Alisson, Salah, Szoboszlai, Van Dijk és talán még McAllister és AlexArnold is csak a padról nézheti végig a mai találkozót. Remek bizonyítási lehetőség a fiataloknak, mint pl Eliott, Ben Doak,vagy a kevés lehetőséget kapó, beszokás alatt lévő játékosok, mint Endo vagy Gravenberch. Eddigi Pool meccsek mind 2 gólos különbséggel jártak le, viszont figyelembe kell venni, hogy mindkét meccsen az utolsó gól a mérkőzés végén, hosszabbítás alatt esett, egész meccsen egy nyílt sisakos, meglepetés szagú mérkőzés volt.

A csoport második továbbjutó helye a Touluse és az Union SG között fog eldőlni, és sokat fog számítani nekik, hogy kettejük közül melyik képes pontot csenni a B kerettel felálló Liverpool ellen. Ez lehet a cél a franciáknak is, akik a bajnokságban a kettős terhelésnek köszönhetően egyenlőre csak a középmezőnyben foglalnak helyet, de ha már tavaly úgy alakult, hogy kipróbálhatják magukat nemzetközi szintéren is illene villantani.

Liverpool felfogását ismerve, itt nem lesz egy nagyarányú hazai győzelem, tippem, hogy max 2 gólos hazai győzelem születhet.

Liverpool - Toulouse: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp