A 11. fordulójához érkezett az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, melyből elsőként a Paks - Kisvárda találkozóval foglalkozok. Sietségem oka nem más, mint a találkozóra felkínált oddsokban rejlő érték, mert azért megmondom őszintén, ha a tabella jelenlegi második helyezettje fogadja alulról a másodikat, akkor "ész nélkül" le kell csapni a hazai győzelemre kínált viszonylag magas szorzóra (1,62). Ez a megállapításom még akkor is igaz, ha jól tudjuk, hogy a vendégcsapat azért speciális helyzetben tudta le az eddigi 10 fordulót.

Az elmúlt hónapban egy találkozó erejéig (DVSC 2:0) már foglalkoztam a mostani pályaválasztó csapattal. Nos, az ott leírtakhoz csak annyit tudok érdemben hozzá tenni, hogy a szememben tovább javult Bognár György csapatának a megítélése. Jó, eredményes és taktikailag érett focit játszanak a zöld-fehérek, ami az elmúlt évek Paksához viszonyítva óriási előre lépés. Ismeretségi körömben sokan el voltak ájulva a tavalyi, tavalyelőtti Pakstól, mondván csak ennek a csapatnak a mérkőzéseit érdemes megnézni. Aki szereti a grundfocit vízilabda eredményekkel, azok számára biztos hogy az akkori Paks volt az etalon. Én a mostanira tudom azt mondani, hogy ez már egy futballcsapat. A védelmük, a válogatott Szappanos Péterrel a kapuban fényéveket javult, ami pozitív hatással van a paksiak támadójátékára is. Nem kell hajszolni az öt, hat gólt a győzelmekhez, hanem elég a két-három lőtt gól is. Erre pedig Windecker, Böde vagy éppen Könyves személyében megvannak a megfelelő emberei Bognár György csapatának. Na már most az eddig leírtaknak teljesen ellentmond a ZTE elleni múlt heti idegenbeli 5:2-es győzelmük, de azt az eredményt a zalaiak provokálták ki maguknak. A Kisvárda várhatóan óvatosabban fog játszani ellenük, ami elég lehet számukra egy vállalható vereségre.

Mert az igaz ugyan, hogy a Kisvárda is győzelemmel abszolválta az előző fordulót, de minőségben azért óriási szakadék van a két együttes között. A Mezőkövesd elleni siker csak arra volt elegendő a szabolcsiak számára, hogy ezzel a szezonbeli második győzelemmel elkezdjék gondolatban keresgetni azt a 4 csapatot, akit még legalább kétszer le kell győzniük a bajnokságban ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélyük a bennmaradásról beszélni. Ha találtak is ilyet, a Paks biztos hogy nincs közöttük és én személy szerint egy bravúr döntetlenre is képtelennek tartom Mátyus János csapatát. Nincs védelem, nincs kombinatív játék és elől már Mesanovics sincs. Balogh Norbi pedig 500 naponta szerez egy gólt, tehát a következő érkeztére már két kollégám is nyugdíjas lesz.

A Paks már a vendégek térfelén rengeteg labdát fog szerezni, melyből nagyon sokat fog támadásépítésre használni. Ezek hibátlan levédekezésére a kisvárdai védelem képtelen lesz, a többi már csak a hazai támadók koncentrációján múlik. Ha, hangsúlyozom HA(!) minden optimálisan alakul vendégoldalon, akkor egy vállalható 1-2 gólos vereséggel megúszhatják ezt a kirándulást és lehet tovább keresgetni azokat az ellenfeleket akik ellen kivívhatják a bennmaradást.

Paksi SE - Kisvarda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp