A pénteki játéknap az tud ám érdekes eredményeket produkálni, de én már a reggeli órákban kinéztem egy tippet, s mivel a sors úgy hozta, hogy időben ideértem, ezt meg is osztom a nagyérdeművel. Történt ugyanis, hogy belekeveredtem egy nem tervezett pókerversenybe, ahol végül HU-ig jutottam, de szerencsémre (vagy nem?) időben véget ért. Szóval a tipp a spanyol élvonalban játszandó Girona - Celta Vigo találkozó mind a két csapat szerez gólt opciója lenne.

Megmondom őszintén én még a bajnoki címre "törő" Girona csapatát az összefoglalókon kívül összesen nem láttam 30 percet focizni, de valamit csak tudhatnak arrafelé, ha 10 forduló után ilyen masszívan beékelték magukat a dobogóra Míchel játékosai. Az tény és való, hogy a top csapatok közül csak a Real Madriddal játszottak, akik helyben is hagyták Őket, de könyörgöm a többieknek is ott volt a lehetőség, mégsem éltek vele. Az biztos, hogy nem rontja a Girona helyzetét, hogy a klub része a 13 tagot számláló City-csoportnak, ezáltal hozzájuthatnak olyan játékosokhoz is akikhez normál esetben nem. A mostani keretben Couto a Manchester Citytől, Savio a Troyes csapatától érkezett és ez a csapat játékának a minőségén meg is látszik. De nem ez a történet kulcsa, hanem az, hogy a Girona most aratja a lelkiismeretes munka gyümölcsét és amíg meglesz bennük a játék iránti kellő alázat, addig sokszor megörvendeztethetik majd a szurkolóikat.

A Celta Vigo-nál már sokkal árnyaltabb a kép. Az évek óta tartó hanyatlás megállítására egy igen jó nevű, rutinos edzőt igazoltak a kispadra a nyáron Rafael Benítez személyében, de az Ő eddigi munkássága is bizonyítja, hogy a gondok a kispadnál mélyebbről erednek. Mindenesetre amit láttam a mérkőzéseikből, abból megállapítható, hogy sokszor a szerencsével is hadilábon állnak a mostani vendégek. Pedig azzal nem lehet vádolni az Iago Aspas vezérelte társulatot, hogy ne tennének meg mindent a győzelemért, de ez még egyedül csak az Almeria vendégeként sikerült nekik. Gólt, gólokat viszont minden vendégfellépésükön szereztek a szezonban és ennek a sorozatnak a folytatására most is képesnek tartom Őket.

Bár papíron a hazai csapat sokkal esélyesebb ellenfelénél, azért én a meglepetés lehetőségét nem zárnám ki 100%-an. Ezért a csapatok gólváltását várom egy jó iramú szórakoztató találkozón.

Girona - Celta Vigo: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp