Egy tipp erejéig Svájcba látogatok. Egyrészt most értem gépközelbe, másrészt a mai nap se menjen üresbe, harmadrészt itt jó esélyt látok arra, hogy nyerjek, de legalább ne veszítsek.

Egy komplett kör után már körvonalazódnak az erőviszonyok az első osztályban is. Az tisztán látszik, hogy a Bázel kiszállt a bajnoki címért folytatott küzdelemből, mint ahogyan azt is megkockáztathatjuk, hogy a tavalyi vesszőfutása után a tavalyelőtti bajnok FC Zürich új erőre kapott. Jelen állapotukban a St. Gallen mellett Őket tekinthetjük a Young Boys első számú kihívójának a bajnoki elsőségért folytatott versenyfutásban. Hogy minden így maradjon ma egy kötelezőnek tekinthető győzelmet kell aratniuk az újonc FC Stade-Lausanne-Ouchy ellen.

Listavezetőként és veretlenül kezdi a második kört az FC Zürich, igaz a YBB egy mérkőzéssel kevesebbet játszott nála, ezért a vesztett pontokat tekintve perpillanat jobban áll náluk. Viszont azt a meccset még hoznia kell a YBB-nek, mint ahogyan ezt a mait is a hazaiaknak. Mint fentebb említettem tavaly nem sok vizet zavart az élmezőnyben a dán Bo Henricksen irányította kék-fehér alakulat, de nem éppen magyar mintára, a vezetők kitartottak mellette, melynek gyümölcse mostanra kezd beérni. Hazai környezetben szinte ellenállhatatlanul játszanak az agytröszt Antonio Marchesano vezérletével, aki már 5 gólnál és 3 gólpassznál jár. Mellette a kongói Jonathan Okita is 5 lőtt gólnál jár, ami válogatott csatár létére elvárás is tőle. Most egy olyan ellenfél érkezik hozzájuk, akik ellen tovább növelhetik ezeket a kiváló mutatóikat.

Újoncként nem kezdte rosszul a szezont Anthony Braizat csapata, de szerintem a Zürich kemény falat nekik. Főleg annak tükrében, hogy állítólag rengeteg sérültjük van, mely minden csapatrészt érint. Ettől függetlenül nehéz Őket sok góllal megverni, de ha valakinek sikerülhet az pont a mostani ellenfele.

Az odavágón 3:0 volt a mostani pályaválasztó javára a fentebb említett két úriember hathatós közreműködésével. Ma a 2:0-val is kiegyeznék, de minimum push-ba meg kell állnia ennek a tippnek.

FC Zürich - FC Stade Ouchy: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp