A Brightonnak van javítanivalója, de vajon a Fulham ellen sikerül visszatalálni a győzelem útjára?

Sokatmondó, hogy a hazai csapatnál már kudarcnak számít egy 5 meccses nyeretlen sorozat, márpedig ez történt Roberto De Zerbi gárdájával. Én személy szerint nem is tudok visszaemlékezni mikor történt velük utoljára ilyen, de az Ajax ellen végül sikerült lezárni a győzelem nélküliséget csütörtökön az Európa Ligában. A fehér-piros mezesek ugyan tényleg történelmi mélységekben vannak jelenleg, az angolok teljesen leuralták a meccset, az amszterdamiaknak még kapuralövésük sem volt, az edzőváltás sem igazán segített nekik. Jó volt látni újból azt a Brightont, mely futószalagon alakítja ki a helyzeteket, és gyönyörű, tetszetős offenzív futballal szórakoztatja a nagyérdeműt. Emellett a védelem is rég nem látott szilárdságot tanúsított. Pedig nem volt egyszerű dolga az olasz mesternek, többek között Estupinan, March, Welbeck és a szinte mindig sérült Lamptey sem volt bevethető. A már említett diadal nélküli sorozathoz azért nagyban hozzájárult a piszok nehéz sorsolás is, az Aston Villa után a Liverpool következett, majd a gigász Manchester City, de a mutatott játék alapján nincs min szégyenkeznie Mitomáéknak. Az EL meccsen azért arra is volt még gondjuk, hogy pihentessenek néhány játékost, egyértelmű a cél: sima győzelemmel visszatérni a helyes útra.

A Fulhammel vélhetően nem is lesz nagy problémájuk, ezt az alakulatot mintha kicserélték volna Mitrovic nélkül, persze ez várható volt. Csupán a Premier League két leggyengébb csapatát, a Lutont és a Sheffield Unitedet sikerült eddig legyőzniük, illetve az Evertont, akiket szintén veszélyeztethet az évvégi kiesés gondolata. Nagyon kevés góljuk van a szerb távozása óta, és a piszok sok találatot szerző Brighton ellen ez borzasztó előjel. Érdekes, hogy legutóbb 2017-ben tudtak nyerni a Sirályok, csupán Dunk és March maradtak az akkori keretből, a védő pont eredményes volt azon a meccsen.

6 év után ismét komoly esély mutatkozik a kék-fehérek győzelmére, már az is meglepetés lenne, ha a Fulhamnek sikerülne betalálni, de a hazai támadógépezetet ismerve még az is kevés lenne ma.

Tipp: 3-0

Brighton - Fulham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp