Pocsék vendég a Valencia - vajon megtartják jó szokásukat?

Amilyen rosszul játszanak a Denevérek idegenben, annyira jól megy a Bilbaonak hazai környezetben, de ez nem újdonság. Egyetlen vereséget könyvelhet el a csapat eddig a szezonban az Estadio San Mamésban, a Real Madridnak sikerült két vállra fektetnie Herreraékat. Ezt leszámítva azonban nagyot mennek, az Almeriat a Cadizt és a Betist is simán, több góllal verték, egyedül a Getafe tudott a spanyol rekordbajnokon kívül belerondítani a képbe egy 2-2-vel. Leginkább Inaki Willamstől várja a hazai publikum a gólokat, 4 találattal tudott eddig hozzájárulni csapata sikereihez a spanyolból lett ghánai. Legutóbbi hazai meccsükön, az Almeria ellen például futószalagon jöttek a helyzetek, a vendégek kis túlzással még a félpályát sem lépték át. Egész más a helyzet, ha stadionjukon kívül játszanak, a Real Sociedad ellen jött egy meglepően sima 3-0, majd egy szimpatikusabb produkció a Barca ellen: ott úgy kaptak ki 1-0-ra, hogy végig pariban voltak. Szerencséjükre meccseik felét otthon játszhatják le, ezért meglehet az európai porond, de ahhoz hozniuk kell az ehhez hasonló meccseket, mint ami ma a Valencia ellen következik.

A fehér mezesek ugyanis elég gyatra futballal rukkolnak elő ha nem a Mestallában játszanak. Egyetlen győzelmet tudnak vendégségben felmutatni, mégpedig a pocsék szezont produkáló Sevilla elleni 1. fordulós diadalt. Pedig a sorsolásuk nem volt nehéz, de mindössze 2 pontot tudtak hozni a Mallorca Betis Almeria Alavés négyes ellen. Európai kupaszereplésről lehet álmodni, csak nem érdemes. Sajnálatos az elmúlt évtizedben leépülő csapat teljesítménye, de csak villanások lesznek vélhetően az idei szezonban is, pl. az Atleticot egy nagyon sima 3-0-al küldték haza.

A Bilbaonak jobb csapata van, hazai pályán nem engedhetik meg maguknak a luxust, hogy pontokat hullajtsanak Gayaék ellen.

Tipp: 2-0

Athletic Bilbao - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp