Birgos vs Zaragoza, bár csapatok találkoznak, nekem a Burgos névről German Burgos ugrik be, Zaragozáról sem a város, hanem a Granada fiatal csillaga, Bryan. Viszont itt nem ők találkoznak, hanem a két település csapatai, méghozzá egy jó kis hétfő esti randevún a LaLiga II keretein belül.

A Burgos FC a tabellán a 14. helyen áll 16 ponttal. Hogy mi az igazi cél a bennmaradáson kívül? Vélhetően semmi. Az viszont cél, és ehhez akár egy pont is jól jöhet főleg akkor, ha papíron az ellenfél acélosabb. A Zaragoza azért korábban jóval erősebb volt, amikor én a focit szívtam magamba, akkor még magasabb szinten gurigázott a csapat, manapság meg azért küzd, hogy ismét PD tagsága legyen. Ettől messze van.

A zaragozai együttesre is igaz ami egyébként a ligára úgy együtt véve, hogy kevés a gól! Kevés a gól ebben a bajnokságban, de ez kb mint a Championship, egy igazi daráló. A Real 12 meccsen 15-11-es gólkülönbséget hozott össze, szóval a számok is azt mutatják, kevés a gól hátul, kevés elöl.

A Burgos csapatára is igaz, kevés gólt lő, keveset kap. E két együttes előző három egymás elleni bajnoki meccse döntetlennel ért véget, a három kettő vaskos 0-0-t hozott. Erősen iksz-gyanús a mostani meccsük is, mert bár egyik fél sem játszott sok remit ebben a bajnokságban, azért előbb-utóbb elkezdik gyűjteni a döntetleneket. Mindkettő a középmezőnyben található, és igazából ami még számíthat, hogy mindkét együttes vereségből érkezik. Egyik sem akarja újra megütni a bokáját, szóval sokkal óvatosabb kezdést várok, aztán szépen bele is fásulnak az unalomba. Az előző körben mindkét csapat 3-3 dugót kapott, szóval az fix, hogy a védekezésre ügyelnek majd.

Legyen meg a biztos egy pont alapon én azt várom, hogy osztozkodnak a pontokon.

Burgos - Real Zaragoza: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp