Az utolsó 1000-es torna küzdelmei zajlanak Párizsban.A délutáni programból az egyik választásom az Ugo Humbert – Marcos Giron összecsapásra esett. Az egymás elleni mérlegüket tekintve sem túl kecsegtető előzetesen ez a viadal az amerikai számára. Hiszen kétszer találkoztak és mindannyiszor alulmaradt a franciával szemben.

Az utolsó nagy tornára a franciák szeretik felszívni magukat hiszen hangulatban kissé a Garrost idézi. Humbert játéka az év második felére ugrásszerűen feljavult és ez nem egy-egy tornára lett érvényes. Szeptember óta pedig top11-esnek kell lenned ahhoz,hogy legyőzd Ugot. Nem csak ranglistás helyezésű játékosokról beszélhetünk,mert egytől egyik döntőzött akitől kikapott a francia. Konstans módon hozza a jobbnál jobb eredményeket. A baseli tornát már volt ideje kipihennie ahol drámai csátában maradt csak alul Hurkacztól. Látszik,hogy élvezi a játékot és ha a közönség is mellett áll elképesztő dolgokra képes. A fonákjával a lengyelnek is komoly fejtöréseket okozott.

Az amerikai egy elég stabil játékosnak nevezhető hiszen a top100-as mezőny oszlopos tagja. Elég hangulat ember,mert egy egy tornára fantasztikusan képes felszívni magát és sorba ejteni ki az ellenfeleket. Máskor pedig teljesen eltűnik azaz az első körben egy gyenge kaliberű ellenféltől is simán kikap.

Baselban nagy csatában alulmaradt a franciától,de itt nem érzem benne azt az átütő erőt,mint mondjuk Tokióban. A selejtezőben Lajovical nagyon megszenvedett pedig a szerb az elmúlt hónapokban csak utazgat a tornákra annyira szétesett a játéka.

Humbert jobb játékosnak tartom és a hazai pálya csak plusz motivációt jelent majd számára. Szerintem könnyebb meccs lesz,mint a múlt heti.

Humbert, Ugo - Giron, Marcos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp