A Párizsi torna késő délután ,kora esti mérkőzése lesz a Karen Khacsanov – Györe László összecsapás.

Eddig két alkalommal találkoztak és mindezidáig még szettet sem sikerült nyernie Lacinak. Pedig a vajdasági srác kedvenc borításán salakon is megküzdöttek már.

Az oroszt kicsit elvesztettük a Roland Garros után. Az ázsiai túra viszont ismét életet lehelt Khacsanovba. Hiszen a Zsuhai tornát meg is nyerte ennek örömére. A következő állomás a pekingi torna volt ahol borítékolható vereséget mért rá Musetti. A torna győztesek jóllakott érzésével és nem feledve,hogy az energiája is elkopott.Sanghajban kifejezetten jól játszott a bolgár ellen,de annyira lubickolt Dimitrov,hogy szinte verhetetlen volt és nem csak ezen a meccsen hanem az egész tornán,mint kiderült. Popyrinnel talákozott Tokióban ahol az ember érzése az volt,hogy elege lett az ázsiai túrából,mert ennyire nem jó ausztrál,mint ahogy kikapott az orosz. Bécsben is remek játékot produkált és Medvedev szinte egyetlen ki nem kényszerített hibájára azonnal lecsapott és így kerekedett egy hosszú csata honfitársával. A párizsi tornát is egyértelműen komolyan veszi. Purcellt két játszmában megverte még úgyis,hogy néha kihagyott a figyelem.

Ellenfele Györe a mai világban egyre ritkábban látott jelenség azzal,hogy ennyire borítás specifikus. Azonban ez a torna nem salakon hanem kemény pályán kerül megrendezésre. A múlt héten szerintem messze felülmúlta önmagát a stochkolmi meneteléssel. A hétre is sikerült ezt a magabiztosságot és hitet átmentenie,de az erő az fogy hisz ő is csak emberből van. A francia ellen is majd három órás küzdelemre kényszerült.

Az energia szint a 0-hoz közelít Lacinál így szerintem esélytelen e találkozón.

Khachanov, Karen - Djere, Laslo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp