A Denver Nuggets bajnokhoz méltó módon kezdte az NBA-szezont, eddig 4-0-val állnak, de nem maguk az eredmények a meggyőzőek, hanem a mutatott játék. A Nuggets ugyanis egyáltalán nem izzadt meg, pedig játszott a Lakers - Thunder duóval is, ráadásul idegenben pályára léptek a Grizzlies otthonában is. Nikola Jokic könnyedén játszott, nem erőltette meg magát, olyan volt, mintha csak félgőzzel menne, sok esetben látványosan visszafogta magát, igazán komolyan neki sem kellett egyik mérkőzésen sem odatennie magát, pedig fogta őt Anthony Davis is.

A Minnesota Timberwolves 1-2-es mérleggel áll, kikaptak Torontóban és Atlantában, csak a Miami Heat csapatát győzték le hazai pályán. Karl-Anthony Towns formája ingadozó, de Rudy Gobert sem meggyőző, Anthony Edwards az egyetlen, akire lehet számítani, viszont önmagában kevés lehet. A Minnesota jelenlegi formája kezdetleges, míg a Denver egy összeszokott bajnokcsapat, akik esetében látszik, hogy jóval többre is képesek lennének, néhány támadás erejéig ezt megmutatják (erődemonstráció címén), majd utána visszaállnak takarékos üzemmódba.

Egyik oldalon sincsenek komolyabb hiányzók, az pedig már a tavalyi rájátszásban is látszott, hogy a Towns - Gobert duó nem igazán tud mit kezdeni Jokiccsal, illetve a Minnesota védelmének megoldhatatlan problémát jelent a folyamatosan mozgó és egymással helyet cserélő Nuggets játékosok. Ha Jokic megint hozza a kötelezőt, akkor nyernie kell a Denvernek idegenben, mert hazai pálya ide, hazai pálya oda, Minnesota formája nagyon ingadozó.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp