Igazi szuper rangadóval kezdődik az angol Championship 15. fordulója.

Az élvonalból az előző szezon végeztével alászálló Leicester City az ugyancsak liftező Leeds Unitedet fogadja a King Power Stadionba, ahol most is várható majd 20-30 ezer ember közötti nézőszám, főleg egy kiélezett meccsre, amely Premier league hangulattal bír.

Előzetesen mindenki azt mondta e két csapat fog küzdeni az egyenes, egyből feljutó helyekért, ám a "traktorosok", az Ipswich Town belekontárkodott a történetbe ezzel nehezítve a Leed helyzetét, amely már most nyolc pontos hátrányban van és egy meccsel többet is játszott.

Az olasz Enzo Maresca telitalálat volt a rókáknál, a nyári menedzsernek szerződtetése óta a 14 meccsükből 13 bajnokit behúztak és egyedül a Hull City elleni idegenbeli meccsen buktak egyet, de ilyen darálás közepette ez nem csoda, inkább az, hogy 14 -ből 13 -at betudtak húzni. Maresca a Manchester City U21 -es csapatánál rengeteget tanult az angol fociról és ezt most tudja hasznosítani a Championshipben is.

2016 -ban csodát hajtott végre a Leicester City megnyerte a PL -t most a Championship legnagyobb esélyeseként tör a bajnoki címre, ami reális.

A védekezés rendben van a támadógépezet is kitűnő és a remek, hogy nem csupán Vardynak kell magára venni a terheket.

A Leeds is remek edzőre talált a német Daniel Farke személyében, aki a Mönchengladbach után költözött ki Angliába, de látni, hogy a leicester szintje még tőlük is messze van. Kikaptak idegenben a Stoke (0-1), a Southampton (1-3) ellen is egy bombaerős Leicester ellen sem hiszem, hogy meglepetést tudnának elérni. A Leicester simán, a Leeds nagyokat küzdve juthat majd csak fe,l vissza a legjobbak közé.

Leicester City - Leeds United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp