A mai napon már a negyeddöntőkkel zakatol tovább a párizsi 1000-es torna. A Stefanos Tsitsipas – Karen Khacsnov összecsapás a délután program attrakciója.

Mindkét játékosról elmondható,hogy kicsit elvesztettük őket az elmúlt időszakban és ez,hogy itt vannak a legjobb nyolcba egy kis meglepetés mindenki számára.

A görögről elég sokat cikkeztek,de nem azért,mert bravúrt,bravúrra halmozott. Hiszen mióta rátalált a szerelem Badosa személyében azóta a rózsaszín ködbe a tenisz pályát se látja. Az egyik legjobb salak játékos mégis teljes kuka lett a szezon példának okáért. A rosszabbnál rosszabb eredményeket lehetne sorolni. Belgiumban viszont én már láttam rajta,hogy kezd a megfelelő szélirányba fordulni. Filstől kikapott ugyan,de két tie breakben maradt csak alul. A találkozón négy break labdából hármat hárított és egyértelműen küzdött és koncentrált. A pályán jól mozgott és szinte minden labdát játékban tudott tartani még kiszorított helyzetben is. A rá következő héten Bécsben egészen az elődöntőig menetelt ahol Medvedev állta útját,de itt is csak egyszer bukta el az adogatását ami szintén a meccsébe került. Párizsban Zverev elleni nyolcaddöntőben break előnynél visszabukta a szerváját,de nem rendítette meg és a tie breaket megnyerte. Olykor show műsorba illő módon is képes volt megmenteni a labdákat. Nem is hibátlanul,de időnként káprázatosan játszott.

Khacsanov játéka is döcög ahogy említettem. Zsuhaiban tornát nyert,de attól még nem gondolnám,hogy a korábban látott szinten lenne az orosz. A sorsolása révén is elég könnyed ellenfeleket kapott. Safiullint legyőzte Karen,de aki látta Alcarazt nem lepődött meg,hogy kikapott a Khacsanov honfitársától.

Szerintem a formai tendenciák és a játékosok alap képességeit ismerve Tsitsipas győzelmet jósolok.

Tsitsipas, Stefanos - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp