Egy alsóházi rangadóval nyit a német Bundesliga 10. fordulója, ahol a 14. helyezett Darmstadt fogadja a 16. helyezett, eddig még nyeretlen VfL Bochum csapatát. A két csapat eddigi eredménysorából én arra a következtetésre jutottam, hogy ma ismét jó esély kínálkozik a hazaiak duplázására a találkozón, ezért ezt küldöm játékba.

Sok mindent el lehet mondani a Torsten Lieberknecht irányította újonc pályaválasztókról, de azzal még csak véletlenül sem vádolhatja Őket senki, hogy ne vállalnák fel az őszinte, nyílt támadójátékot a mérkőzéseiken. Ennek ugye megvan a hátulütője, mert a jobb csapatok bokszzsáknak használják Őket, de a gyengébb csapatok ellen ez már 7 pontot hozott számukra a konyhára. Az eredményességük főként hazai környezetben, a Merck-Stadion am Bollenfalltor-ban kézzelfogható, ahol 4 találkozón már 9 gólt szereztek. Igaz kaptak is bőséggel (12), mert ahogyan említettem egy Lipcse vagy egy szezon eleji Union Berlin, azért kihasználta ezt a kicsit ész nélküli játékot. A B. München elleni hétvégi 8:0-ás vereség alkalmával is 10 kapura lövési kísérletük volt, de az emberhátrány és a két csapat között meglévő óriási különbség megpecsételte a sorsukat. De kétségünk ne legyen felőle ennek már a mai meccsen nem érzékelhetjük majd a hatását és a Mehlem, Pfeiffer, Skarke fémjelezte támadótrió Kempe irányításával a középpályáról simán lehozza nekünk a hazai duplát. Hogy ez elég lesz-e a 3 pont megszerzésére az nagyban függ a vendégcsapat hozzáállásától.

Ha a Thomas Letsch irányította vendégek felvállalnának egy nyílt sisakos támadójátékot, akkor bármi benne lehetne a pakliban. De a Bochumra nem ez a jellemző, ezért nem is véletlen, hogy a nevük mögött öt döntetlen és a négy vereség áll a tabellán. Mostanra a sérült listájuk is elérte az egy csapatra való mennyiséget, tehát ez sem könnyíti a vendégek helyzetét. Na meg az sem, hogy idegenben képtelenek gólt lőni. Három lőtt gól a 16 kapott ellenében még akkor is kritikán aluli teljesítmény, ha tudjuk jól, hogy a Münchennél azért Ők is belenéztek egy hetesbe.

A javítás szándéka darmstadti oldalról és a hazai pálya előnye szerintem zöldíteni fogja a tippet.

Darmstadt 98 - VfL Bochum: Darmstadt 98 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp