A legfanatikusabb hazai szurkolókon kívül nem tudom ki fogadna itt a Mainzra. Szörnyen gyengén teljesítenek ebben a szezonban főleg azok után mennyire pazar két szezont nyomtak le egymás után. Csalódás az egész játékuk, pedig a felkészülés során mutatottak alapján ha arra nem is hogy felsőházba lesz a csapat de egy 10.környékére számítottam. Ennek ellenére immáron tizedik bajnokijára készül a csapat és még mindig nyeretlenek egyedüli csapatként a mezőnyben miután a Bochum nyerni tudott péntek este. A dán mester akárhogy forgatja csapatát az többnyire rosszul sül el, egy-egy döntetlen zavar be csupán a képbe. A támadójátékukkal még akkora gond nem is lenne, mindig valaki betalál, viszont a védelmükben óriási gondok vannak. Egyetlen meccs volt a kilenc alkalomból amikor ne kaptak volna minimum kettőt, de többször 3-4 gólig is eljutottak ellenfeleik. Az sem segíti ma a helyzetüket hogy El Ghazi továbbra is eltiltását tölti, illetve további négy játékosára nem számíthat Svensson. Elsején ráadásul kupameccset játszottak a másodosztályú Hertha ellen ahol botrányosan gyengén játszottak, simán kaptak ki 3-0ra úgy, hogy több alapemberük is kezdett és játszott. Pihentetni tehát nem teljesen sikerült, önbizalmat szerezni sem sikerült. Egy pozitívum volt ebben, hogy már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk de ez vajnyi kevés amikor összedől az eddig felépített vár..

A Leipzig több kulcsemberét elveszítette a nyáron, de ahhoz képest egész prímán állnak. Mindössze három pont a hátrányuk a Bayern München mögött ami jó erőmérő, illetve a végtelenül profi játékot játszó listavezető a Leverkusen mögött is csupán öt egység a lemaradásuk. Gólszerzés terén Openda viszi a hátán a csapatot aki nem csak a csapatából emelkedik ki 8 találatával, hanem az összetett góllövőlistán is dobogós ezzel az eredménnyel ami első Németországban lejátszott szezonjában fenomenális eredmény. Werner, Olmo, Forsberg, Henricks, Simons mind-mind minőségi játékosok, és bizony ez a csapat idén is jó eséllyel pályázik egy akár Bajnokok Ligáját érő helyre. Kilenc meccsen mindössze egyszer kaptak ki (a megállíthatatlan Leverkusen ellen), gólra törő látványos focit tolnak, mindamellett a védekezésük is kellően stabil.

Egy napot többet pihenhettek a kupameccsüket követően, de ezt leszámítva se találok semmi indokot arra, hogy itt a Mainz pontot tudna szerezni. Van miért visszavágni a Lipcsének hiszen legutóbb csúnyán kikaptak hazai pályán (0-3).

Tipp: 0-3

Mainz 05 - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp