Az elődöntőket rendezik a szombati napon az ATP 1000-es párizsi tornán. Az első párosítás a Grigor Dimitrov – Stefanos Tsitsipas összecsapás lesz.

A bolgár az idei évben sokkal stabilabb játékot produkál,mint amit megszokhattunk tőle. Augusztus vége óta csak top10-es játékostól kapott így a fenn nevezett jelző joggal megilleti. Az ázsiai túra jól sikerült,de szerintem sokkal több potenciált rejtett magában. Sagnhajban zseniálisan játszott egészen az elődöntőig ahol viszont gyengén így a vereség borítékolható volt. A bécsi zakó Medvedevvel szemben szomorú,mert remekül játszott és ilyen statisztikai mutató mellett pláne fájó pont. Párizsban egész héten bravúros. A ki nem kényszerített hibáit szinte kivétel nélkül 10 alatt tartotta ami lehet nem is akkora meglepetés,mert Rublev ellen is megvolt ez a határ,de nem jöttek a nyerők. Most viszont nincs hiány abban sem. A negyeddöntő nem egyszerű kis összecsapásnak ígérkezett és nem is lett az. Meglepően gyorsan odaér a labdákra Dimitrov, a 20 éveseket idézi. Azzal,hogy egy ilyen nagy adogatót,mint Hurkacz le tudott győzni hatalmas áttörést ért el. Hiszen rendre szenved e játékosok ellen a bolgár.

Tsitsipas úgy tűnik összekapta magát az elmúlt két hétben. Különös igaz ez itt Párizsban. Bár neki csak egy top 10 környéki játékost kellett legyőznie aki ráadásul hulla fáradt volt. Azért ezeket érdemes megemlíteni. Kicsit túlzó is ez az odds zuhanás a görög esetében. Hiszen túl sokat nem láthattunk tőle az elmúlt hónapokban amely ekkora bizalmat szavazhatna neki. Ő pedig nem egy Djokovic szintű játékos,hogy csak beugrik és nyer. A több éles meccs és a fókusz is Dimitrov mellett szól aki ilyen sokáig magas szinten és ilyen tűzzel talán sose játszott.

Fejben jelenleg élesebb Grigor,mint Stefanos.A találkozó kulcsa az lesz,hogy ki ront kevesebbet és e tekintetben szerintem a görög nem veszi fel a versenyt Dimitrovval. Ráadásul a bolgárnak idén ez lehet az utolsó nagy dobása,mert a világbajnokságra nem juthat ki a görög viszont már ott van.

Dimitrov, Grigor - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp