Izgalmas mérkőzésnek igérkezik a szombat esti PL rangadó, az idei szezon eddigi legjobb számait hozó Newcastle United a még veretlen Arsenal csapatát fogadja a PL-ben szombat kora este.

Sokan mondják, hogy Angliában vannak olyan stadionok ahol a hangulat miatt sokkal jobban érződik a szurkolók által okozott plusz löket a játékosoknak és a St. James Park ezen stadionok közé tartozik minden bizonnyal. Pár hete volt egy Newcastle - PSG meccs a BL-ben, ahol a nézők és játékosok végig extázisban voltak, egy oldalvonal melletti becsúszást úgy ünnepeltek, mintha gólszerzés utáni pillanatokat élnék meg. Ez a "kis" plusz a mai rangadón is nagyot segíthet Eddie Howe csapatának.

Newcastle eddig viszonylag jól birja a kettős terhelést, BL-ben esélyesek a továbbjutásra, ligakupában annak ellenére menetelnek, hogy brutál sorsolásuk van (kiverték eddig a Cityt és a MU-t most pedig a Chelsea fog következni számukra). Bajnokságban becsúszott pár pontvesztés, viszont legtöbb szerzett góllal ők büszkélkedhetnek.

Az Arsenal az idei szezonban még veretlen, bajnokságban már begyüjtött egy nagy skalpot a City legyőzésével, ugyanakkor ezen a meccsen esélytelenebbnek gondolom őket. Hétközben pár pihentett Arteta a WHU elleni ligakupa meccsen, a sima 3 gólos győzelem nem mutatt a legjobban. Ezzel szemben a Newcastle egy jó kis önbizalomnövelő Old Traffordos söprés után várja a mai rangadót.

Számomra két hasonló képességű és formában lévő csapat játszik ma délután, de mivel ismerjük a St. James Park erejét, itt bizony rendesen fel kell kösse a gatyáját Arteta, szerintem hazai pontszerzés várható ezen a találkozón.

Newcastle United - Arsenal: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp