Eléggé fura számomra hogy a magyar bajnokság egyik legjobb formában levő csapatára hazai környezetben ahol minden meccsüket megnyerték 1,60 feletti oddsot adnak egy erősen hullámvölgybe került csapat ellen. Bognár György csapata ugyanis a Ferencváros ellen elszenvedett kínos vereség óta (6-1), olyan sorozatba kezdett amit még a legfanatikusabb szurkolóik sem reméltek. Hat győzelem és egy Kecskemét elleni remi szeptember óta a mérleg amivel a Fradi elleni vereség ellenére is tapadnak a bajnoki aranyra messze legesélyesebb Zöldfehérekre. Varga Barnabás hiánya már nem látszódik a csapaton, Windecker, Könyves vagy a Kisvárda elleni 3-1es győzelem alkalmával meccs emberének választott Mezei Szabolcs szórják a gólokat. Utóbbi mai szereplésére érdemes lehet odafigyelni ugyanis több évet lehúzott az MTK-ban illetve nem csak a Kisvárda ellen játszott pazarul, hanem előtte a ZTE elleni 5-2es siker alkalmával is kiosztott 3 gólpasszt. Bognár a hétközi kupameccsen szinte a teljes kezdőjét pihentette, így bár csak hosszabbításban sikerült legyőzniük a Honvédot, ez nem vett ki annyit a legjobbjaiból akikből csupán néhányan játszottak valamennyit. Így teljes erőbedobással mehetnek zsinórban hatodik hazai győzelmükért.

Ellenfelük jó mély gödörbe került a kezdeti megindulás után. A kék-fehérek a Fradi ellen kaptak egy óriási pofont (1-6) amit azóta sem hevertek ki. Vereség a gyenge Fehérvártól (0-3), a Puskás szintén felmosta velük a padlót (5-0), majd a harmatgyenge és addig kiesőhelyen álló Mezőkövesd is elkente a szájukat (1-0). Aki szemfüles észreveszi hogy nem csak hogy nem csak a védelmük harmatgyenge a lassan nyugdíjas 33 éves Kádárral középen (aki most eltiltott volt, de ez sem segített), hanem egy árva gólt sem lőttek közel 360 perce. A kupameccset ne számítsuk ide, ahol egy harmadosztályú ellenfelet vertek 4-0ra, és amitől elvolt ájulva mesterük hogy talán önbizalmat adhat a közelgő bajnoki meccsekre. Ebbe egyáltalán nem hiszek, a Paks mérföldekkel az MTK előtt jár most és ez a pályán is ki kell ütközzön. Nála a nap tippje és szerintem sajnálni fogom hogy nem speckóztam a tippet egy hendivel vagy gólszámmal.

Az első fordulóban találkoztak a csapatok akkor 1-1-vel zártak de azóta nagyot változott a képlet. Előtte viszont a Paks négyszer is nyerni tudott a párosításban, nem is akármekkora különbséggel. Hasonlót várok ma is, azaz több gólos hazai sikert.

Tipp: 3-1

Paksi SE - MTK Budapest: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp