Eljött az év utolsó Masters 1000 -es ATP tornájának döntője, a hét folyamán megint remek meccseket láthattunk, a világelső Novak Djokovic megint jól osztotta be az energiáit és remekül taktikázott, míg a korábbi világbajnok Dimitrov megint levette a polcról erre a hétre a legjobbját és az Ő oldalán is teljesen megérdemelt a vasárnapi Bercyben (Accor Arena) való fellépése.

A szerb és a bolgár is úgy jutott a fináléba, hogy a négy fellépéséből hármon is döntő szettre kényszerültek, Djokovic Rune és Rublev ellen vívott kemény negyed illetve elődöntőt, addig Dimitrov Hurkacz és Tsitsipas ellen izzadhatott le teljesen a siker érdekében.

Djokovic pont a torna előtt nyilatkozott egy hosszabbat, amiben elmondta, hogy nem véletlen szűkíti a programját az ATP naptárban, egrészt idősebb is és okosan kell beosztania a teendőit, másrészt a családtól is nehéz elszakadnia, így, ha tornára benevez más szándéka nem lehet, mint eljutni legtovább, lehetőleg a döntőig és azt meg is nyerni. Nos ez a francia fővárosban megvalósult és bármennyire nehéz helyzetekben volt, érvényesítette a "Djoko faktort".

Grigor Dimitrov eksztázisban játszott a héten és a meccsek utáni őszinte örömei, megnyilatkozásai is visszajelzések mennyit jelent neki a sikeres szereplés egy nehéz idény végén.

Nagy meccs elé nézhetünk, de Djokovicot megverni, ahhoz legalább 200% -on kell teljesíteni, az egymás elleni demoralizáló 12-1 -es előny is jól mutatja az esélyeket.

Véleményem szerint látványos döntő elé nézünk, de a végső pillanatokban a világelső megmutatja megint, miért is ő van a világ tetején férfi teniszben.

Djokovic, Novak - Dimitrov, Grigor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp