Nagy meglepetésre a Tottenham remekel eddig ebben a szezonban, pedig sokan jóval hátrébb sorolták, tekintve, hogy Kane távozott és Postecoglou első komolyabb állomása az eddigi edzői pályafutása alatt. Másik oldalon a Chelseat meg jóval előrébb taksálták Pochetinoval és a rengeteg jónak mondható új igazolással, de erről szól a foci, viszont nézzük meg miért is állnak így ezek a csapatok és miért inkább a vendégeket favorizálom.

A Tottenham sorsolása kedvező volt, az OPTA adatai szerint a PL csapatok közül az 5. legkönnyebb sorsolással kezdték az idei szezont, az igazi erőfelmérő ezután fog következni számukra. Postecoglou taktikája, Son csatárrá avanzsálása remekül működött, viszont szükséges az újítás, hiszen 10 meccs alatt könnyedén ki tudnak ismerni, és fel tudnak ellened tenni egy olyan taktikát, amivel le lehet nullázni. Ez részben már megtörtént a Crystal Palacenak, hiszen az addig rengeteg kapuralövéssel és kaput eltalált lövéssel dolgozó Tottenham, mindössze 10-szer tudott kapura lőni és mindössze egyszer találták el a kapu felületét (és így lőttek két gólt, ad a gép jelenleg a Tottenhamnek).

Chelsea ezzel szemben nem találja a megfelelő taktikát, Nicolas Jackson rengetegszer kerül helyzetbe, viszont egyenlőre mindent is képes kihagyni. Rendszerint jól kezdik a meccset, első félidőben sok helyzetet képesek kidolgozni, amit rendszerint kihagynak, és ilyenkor ahogy történni szokott jön az addig gyengén játszó ellenfél, a semmiből szereznek egy gólt, és egyenlőre nincs meg Poch csapatába az a tartás, hajtás ami szükséges a hátrányból való játékra.

Ez a Chelsea jóval jobb csapat, mint ahogy jelenleg a tabella mutatja, rangadókon szerintem több tapasztalattal rendelkező Poch meg fogja tudni lepni Postecoglout, és nem jöhet minden meccsen ki a lépés a Tottenham számára sem, szerintem itt vendég pontszerzés várható.

Tottenham - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp