Tavaly még az első osztályban viaskodott a két nagy múltú budapesti alakulat. A Vasas és a Bp. Honvéd azonban csúfos módon alászállt a két klub, kiesett az élvonalból, a saját szurkolók a kieséskor a pokol hangulatát érezhették és feltehették a kérdést, hogy lesz ebből visszajutás. Nos, nagyon nehéz feladat, anno még a Fradinak sem sikerült a jogtalan "Kistelekis" kizárás után egyből visszakapaszkodnia a legjobbak közé, 2007 -ben a Nyíregyháza, 2008 -ban a Kecskemét akadályozta meg az ország legnépszerűbb klubját a feljutásban (a második évben a Szolnok is beelőzött).

A jelenben a Vasas van egyértelműen jobb helyzetben, ám a Győr és Nyíregyháza így is jelentősen ellógott az orruk elől az angyalföldieknek és, ha sikerülne ma nyerniük, akkor is 4-5 pontra vannak az üldözöttektől.

A Honvédnál drasztikus változások történtek, fiatalítás, talán kicsit átgondolatlanul is, az MTK utánpótlásában dolgozó Pinezits Mátét hívták a nyáron a kispadra, ám a kilátástalan, szenvedős játék után a múlt héten a Kazincbarcika elleni hazai 0-1 után elküldték a fiatal trénert. Újratervezés mondhatnák a kispestiek, ám jelenleg megbízott edzőként Djordje Kamber tevékenykedik. A hét közben egy igazi energia égető, hosszabbításos, tizenegyes párbajos Magyar Kupa találkozót vívtak a Pakssal, ami végül balszerencsés kupakieséssel végződött, ez a meccs sem segítette a fizikai topon létet a hétfői újabb megmérettetésre.

A vasas az NBII -ben is minőségi játékosokkal bír, olyan játékosok is maradtak, mint Novotny Soma, Radó András, Baráth Botond, Litauszki Róbert a védelemben, válogatott játékosok, a keretbeli különbségek szerintem a mai meccsen is meglátszanak majd az Illovszky Stadionban

Vasas - Budapest Honvéd FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp