Hétfőn írni egy szösszenetet egy vasárnapi eseményről nem egy szokványos dolog, de egyszerűen annyira benézték a bukik az induló oddsokat a Kisvárda - Kecskemét találkozó kapcsán, hogy gyorsan le kell rá csapnom. Magát a találkozót az OTP Bank Liga 13. fordulójának keretén belül rendezik a Várkerti Stadionban, ahol az utolsó, 12. helyezett fogadja a 8. helyezett csapatot. Próbáltam megfejteni, hogy az irodák miért favorizálják az eddig csak 7 pontot gyűjtő Kisvárdát, a 16 pontot gyűjtő vendégekkel szemben, de hamar rájöttem, hogy a Kecskemét idegenbeli mérlege 5-ből 5 vereség. Nos, ez a mérleg minden valószínűség szerint javulni fog a fordulót követően és ha hiszünk benne akkor az ázsiai piacon értékes szorzót kapunk rá.

Óriási a baj Kisvárdán a bennmaradást illetően. Az csak egy dolog, hogy nyáron úgy igazoltak ahogyan igazoltak és Révész Attila a nyilatkozataiban már célozgatott arra, hogy a szezon végén ennek kiesés lehet a vége. Az egy másik dolog, hogy a szezonban Mátyus személyében már a harmadik edzőt fogyasztja a csapat a kispadon, különösebb eredmény nélkül. De az, ami az elmúlt héten itt a Stadion falain belül megtörtént, az egyszerűen felháborító és megbocsájthatatlan. Sajnos nem áll módomban megosztani a nagyérdeművel a negatív sztorit, mert olyan ember is olvashatja ezt az írást aki érintett volt benne és rágalmazásért akár fel is jelenthet, de nekem higgyétek el ez már a falusi profizmus legalja. Ezek után már nem is csodálkoztam rajta, hogy a ZTE elvitte a három pontot a Várkertből, azon pedig még jobban nem fogok csodálkozni, ha a KTE is megteszi mindezt. Szakmailag pedig csak annyit tudok hozzátenni, hogy ez az alakulat most már tényleg egyre inkább hasonlít egy gyülekezetre, akik hitehagyottan, minden mindegy alapon kimennek a játéktérre, oszt' lesz ami lesz. Pedig a történtek ellenére 70 percig nem nézett ki rosszul a Várda sem, de a mentális problémák a helyzetkihasználásnál azonnal visszaköszöntek, mint ahogyan a kondi is elfogyott a meccs végére. Nem tudom mi fog történni a héten Kisvárdán, de történjen bármi, annyit nem javulhat itt a helyzet, hogy az egy KTE elleni győzelemhez vezessen.

Annál is inkább nem, mert Szabó István csapata két győzelemmel érkezik a mérkőzésbe. Igaz mind a kettőt hazai pályán gyűjtötték be a lila-fehérek, de a Fradit verni még a mostoha körülmények ellenére is megsüvegelendő teljesítmény. Most azért egy nagyságrendekkel jobb talajú pálya fogadja majd a küzdő feleket és ezen általában a jobb csapat szokott diadalmaskodni. Jelen pillanatban pedig a vendégcsapat a jobb, melyben olyan játékosok is ki tudnak teljesedni, mint Pálinkás Gergő. Őt csak ezért emelném ki külön, mert Ő az aki nem Kisvárda szintű játékos. Ezt nem én mondtam, hanem az az illető, aki a nyári átigazolási szezonban döntött a sorsáról, ugyanis Gergő barátunk lehetne akár a Kisvárda játékosa is. De éles szemű döntéshozónk megállapította róla, hogy nem Kisvárda szintű játékos. Mit ne mondjak igaza lett, Ő Kecskemét szintű játékos.

A kiesés ténye a ZTE elleni hazai vereséggel szerintem el is dőlt és ez a csapat jelen állapotában még a Révész Attila által emlegetett emelt főre is képtelen lesz.

Kisvarda - Kecskeméti TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp